Izložba Figuracije na papiru u Užicu

U Užičkom Narodnom muzeju otvorena je izložba Figuracije na papiru. Izložba je deo regionalnog projekta koji okuplja mlade umetnike koji su završili naše umetničke akademije.

Dela petnaest mladih umetnika različitih poetika, motiva i likovnih rešenja čija je zajednička nit papir predstavljaju i mali presek savremene umetnosti i odgovor na večnu zapitanost stvaraoca pred praznim papirom.

"Prazan papir je veliki izazov za svakog umetnika, ali ako imate pravu inspiraciju brzo savladate tu belinu", kaže Jelena Vičentić, umetnica.

"Papir je jako specifičan, jer ne trpi mnogo izmena tako da morate biti jako vešt i tehnički i da znate šta hoćete da uradite", kaže Petar Mošić umetnik.

Druga od dvanaest ovogodišnjih izložbi umetnosti na papiru tematski je vezana za figuru gde je jedino ograničenje format i papir, a rezultat je izložba koja nudi različita viđenja već prema oku i ukusu posmatrača.

Umetnost na papiru širiće se, kako je planirano i generacijski i teritorijalno, jer je već izazvala veliko interesovanje mladih umetnika.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

broj komentara 0 pošalji komentar