U Golupcu osnovan prvi odbojkaški klub za decu

U Golupcu je prvi put osnovan odbojkaški klub za dečake i devojčice. To je ujedno i prvi put da devojčice iz ove opštine mogu da treniraju neki grupni sport, a da ne putuju u druge gradove ili da ne treniraju u muškimgrupama.

Aleksandar Ivić kao tinejdžer živeo je u Golupcu. Da bi trenirao odbojku, morao je svakodnevno da prelazi 20 kilometara u jednom pravcu do Velikog Gradišta. Kada je u Novom Sadu završio fakultet i postao trener, u svom rodnom mestu, otvorio je prvu školu odbojke.

"Meni je najvažnije da budem u sportu. Pošto sam trenirao 15 godina, rešio sam da prenesem to na decu, a znao sam da će biti zainteresovanih", kaže Ivić.

Za godinu dana, okupilo se 60 devojčica i dečaka koji konačno mogu da treniraju sport koji vole, ili da bar imaju izbor.

Šesnaestogodišnja Katarina Ilić, počela je da trenira odbojku čim se klub otvorio. Do tada je u Velikom Gradištu trenirala rukomet. Sada je srećna, što može da trenira sport koji voli sa svojim društvom i uživa u tome.

Opština Golubac ima jedva 12.000 stanovnika i nešto manje od pet stotina dece u osnovnim školama. Za grupne sportove, to je mali broj, ali treneri odbojkaškog kluba, veruju, da je njihova ideja održiva.

"Kada deca vide, da ti nisi tu samo da bi njima održao taj trening, nego da si stvarno tu za njih, da ih učiš svemu, ne samo odbojci, već i timskom duhu, onda mora da uspe", smatra Milica Gavrić, asistent trenera.

Od ove godine, sportisti u Golupcu imaće i bolje uslove, jer se u okviru Sportske hale koja postoji već deset godina, grade svlačionice i mokri čvorovi, kako bi konačno dobila i upotrebnu dozvolu.

Jovica Josić, predsednik golubačkog sportskog saveza očekuje da će uređivanje hale uticati na omasovljenje sporta u Golupcu i da će možda biti otvoren još neki sportski klub.

Od najtalentovanijih devojčica biće formiran prvi tim koji će se pod imenom Dunav 17 takmičiti u regionalnoj odbojkaškoj ženskoj ligi.

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво