Spojio ljubav prema muzici i frizerskom zanatu

Kraljevčanin Damnjan Vukomanović od rane mladosti imao je želju da jednog dana postane uspešan frizer i muzičar. Ne želeći da zapostavi ni zanat, ni rokenrol, danas poznati kraljevački frizer je u svom salonu našao mesto za nekoliko svojih gitara, a kasnije i kćerkine bubnjeve na kojima često zasviraju.

Kad već nije uspeo da razreši dilemu frizer ili muzičar, koju je nosio još iz srednjoškolskih dana, Damnjan Vukomanović je odlučio da u svom salonu pomiri obe želje i ljubavi.

"U srednjoj školi sam učio za frizera, jer sam se rukovodio onom narodnom da je svaki zanat zlatan, a to mi je i bila želja. Međutim obožavao sam i muziku i dugo razmišljao kako da uskladim dve velike ljubavi. Dok sam radio kod  jednog kraljevačkog frizera to sam teško usklađivao, ali kad sam otvorio svoj salon postao sam, što narod kaže, svoj na svome i zajedno sa nameštajem i frizerskim priborom u salon sam doneo i sve svoje gitare, a nije ih malo .Bio sam srećan i zadovoljan", kaže Damnjan.

Svaku pauzu između dva šišanja, čak i najmanju od svega nekoliko minuta, Damnjan iskoristi da na svojoj gitari zasvira stari dobri rokenrol za svoju dušu, često i po ukusu i želji svojih mušterija.

"Vole mušterije dobar zvuk, opuste se , uživaju, dosta im je priče o svakodnevnim problemima. Naravno, muzički dinar ne naplaćujem", dodaje u šali.

Od Damnjana talenat, znanje i interesovanje za muziku nasledila je njegova kćerka Valentina koja, kad god školske obaveze dozvole, na svojim bubnjevima prati oca.

"Počela sam da učim flautu, ali sam se okrenula bubnjevima koji su me više privlačili. Svirka sa ocem me ispunjava srećom i zadovoljstvo, i tako ćemo da nastavimo, verujem i u našem bendu", kaže Valentina.

Atmosferom u neobičnom frizerko-muzičkom salonu prija i Damnjanovim mušterijama. Golub Bažalac, Filio Vukomanović, Darko Mijailović i drugi u superlativu govore o frizerskom i mizičkom znanju svog frizera gitariste, kako vole da kažu za svog majstora.

Damnjan Vukomanović i posle radnog vremena do dugo u noć ostaje u svom salonu gde se s gitarom u ruci najbrže odmara i nalazi inspiraciju za novi dan.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво