Praznik atletike u Kruševcu

Na drugom međunarodnom polumaratonu u organizaciji gradskog atletskog kluba "Maratonac" učestvovalo je 420 dugoprugaša. Dva puta više nego na prošlogodišnjem. Oboren je rekord staze, više takmičara istrčalo je svoja najbolja vremena, a održana je i trka zadovoljstva.

U osvajanje polumaratonske staze duge 21,1 kilometar, uz atletičare, upustile su se i javne ličnosti kao i beba od nekoliko meseci sa tatom. Ima i onih koji su zbog trke u rodni grad doputovali sa drugog kontinenta.

"Ne postoji efektniji način za promociju grada, bez mnogo sredstava. Samo treba biti istrajan", kaže Slobodan Mladenović iz Dubajia.

Stazu zadovoljstva, od 5.275 metara mnogi Kruševljani istrčali su prvi put. Među njima i porodica Mitrović.

"Ćerkica je trenirala malo samnom, ali za sina i suprugu je ovo bilo iznenađenje. Do jutros nisu znali da će trčati", kaže Miloš Mitrović, otac.

"Uopšte se nisam umorio", kaže četvorogodišnji Vojin Mitrović.

Prvoplasirani maratonac Alija Imamović iz Sarajeva oborio je rekord staze.

"Meni je samo žao što je Kragujevčanin Darko Živanović, pogrešio stazu i što je diskvalifikovan, ali zato je meni doprineo da budem prvi. Tako da mu se zahvaljujem na tome", kaže Alija Imamović, AK "Novi Grad" Sarajevo.

Pobednički pehar u ženskoj konkurenciji pripao je Teodori Simović iz Novog Pazara.

"Ovo je samo još jedna kontrola pred Bečki maraton gde ću se ja pojaviti ove godine u aprilu. Ovde sam oborila lični rekord. Trčala sam četiri sekunde brže od dosadašnjeg mog najboljeg vremena", kaže Teodora Simović, atletičarka Novog Pazara.

Danijel Stošić iz Kruševca imao je i dodatni motiv. Da dođe do cilja i zaprosi svoju devojku Jasminu.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво