Robotika sve bliža srednjoškolcima

U okviru projekta "Robotizacija Srbije", koju realizuje Elektrotehnički faklutet u saradnji sa Centrom za promociju nauke i inovacije, u Smederevskoj gimnaziji održana je manifestacija "Svet robotike" sa ciljem da se srednjoškolcima priblizi ova nauka.

Timovi iz Požarevca, Smederevske Palanke i Smedereva, prvo su slušali predavanje o robotima, a potom su i sami kreirali po jedan. Ovakav vid učenja kroz zabavu, neophodan je, jer je sve teže zainteresovati đake za nastavu.

Pored učenja, ovakve radionice im pomažu pri odabiru buduće profesije.

Docent Elektrotehničkog fakulteta Kosta Jovanović kaže da su ova predavanja bila usprešna u Užicu, Loznici i Čačku gde su ih ranije držali. Tvrdi da su naša dostignuća u ovoj nauci bila daleko veća 50 i 60 godina prošlog veka, ali i da smo i dalje na dobrom putu.

U razvijenim zemljama, najtalentovaniji đaci upisuju ekonomiju ili prava, dok kod nas to nije slučaj, najpre se darovita deca odlučuju za tehničke fakultete, što je ujedno i naš najvredniji resus.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 4623 135

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво