Pomoć japanske vlade Bosilegradu

Opština Bosilegrad, koja od prošle godine na svojoj teritoriji ima kolektivni centar za migrante, dobila je donaciju Ambasade Japana u Srbiji za kupovinu neophodne opreme za pružanje podrške izbeglicama. Istovremeno, i za žitelje Bosilegrada lepa vest: od danas više neće morati da putuju do Vranja na lekarsku komisiju, jer će se medicinsko veštačenje Fonda PIO raditi i u Bosilegradu.

Amabasadora Japana u Srbiji, koji je prvi put posetio Bosilegrad, dočekali su sa tradicionalnim domaćim proizvodima sa krajnjeg jugoistoka Srbije, naseljenog pripadnicima bugarske nacionalne manjine.

Za nabavku sanitetskog vozila i komunalne opreme Bosilegrad, koji je prihvatio 57 migranata dobio je od japanske vlade pomoć od gotovo 103,5 hiljada evra.

"Čuo sam da vaš Dom zdravlja nema dovljno vozila za prevoz lokalnog stanovništva i migranata", rekao je Đujići Takahara, ambasador Japana u Srbiji. "Važno je pružiti pomoć izbeglicama, ali treba pomoći i opštinama koje im pružaju podršku."

Prihvatni centar smešten je u nekadšanjem Domu zdravlja. Deo zgarde nije rekonstruisan, pa ukoliko bude donacija, Bosilegard je spreman da primi i veći broj izbeglica.

Pre godinu dana Bolegrad je, zbog velike udaljenosti od Vranja i razuđednosti opštine, uputio zahtev za otvarnje ispostave lekarske komisije Fonda PIO, kako bi uglavnom staračko stanovništvo moglo lakše i brže da ostvaruje usluge.

Lekarska komisija u Bosilegradu zasedaće jednom do dva puta mesečno.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи