Podrška mladim preduzetnicima

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u saradnji sa lokalnim samoupravama, realizuje projekat "Mladi preduzetnik" u više od deset gradova Srbije. U Smederevu su srednjoškolci predstavili svoje poslovne ideje pred žirijem sačinjenim od preduzetnika iz tog grada. A glavna nagrada, na završnom takmičenju u Beogradu, je plaćena školarina za svečlanove pobedničkog tima.

Sa entuzijazmom i verom u svoje ideje na sceni Centra za kulturu smenjivali su se srednjoškolci sa svojim predlozima. Kako voditi restoran, služiti ketering i prodavati prepravljenju odeću, neke su od ideja, a najbolja je spalionica medicinskog otpada.

Na takmičenju je učestvovalo 18 timova iz četiri srednje škole, a predstavnici žirija odlučivali su o njihovim predlozima na osnovu inovativnosti i veštini prezentacije.

Od same ideje od realizacije nije bilo lako. Prolazili su razne radionice, osmišljavali načine oglašavanja, slogane, finansijski plan i kako da njihovo buduće preduzeće raste i razvija se.

Pored iskustva u omladinskom preduzetništvu i druženja, najbolji tim čeka nastavak takmičenja u Beogradu, gde će odmeravati snage sa svojim kolegama iz drugih gradova, krajem aprila. A do tada će dopuniti svoje prezentacije, jer ih u Beogradu čekaju vredne nagrade za uloženi trud.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 4623 135

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво