Nov autobus za studeničke đake

U novembru prošle godine objavili smo reportažu o Veroljubu Markoviću, vozaču đačkog autobusa, koji tri decenije u starom autobusu prevozi učenike iz sela na obroncima Golije do škole u Studenici. Tada je vlasnik autoprevozničkog preduzeća iz Ivanjice obećao da će do proleća ove godine obezbediti nov autobus.

Ni posle tri decenije vozačkog staža Veroljub Marković ne menja navike. Barem pola sata pre polaska je u svom autobusu da se pregleda i proveri pa tek onda, ali strogo na vreme, kreće do Mlanče, sela na obroncima Golije, odakle prevozi đake do studeničke osnovne škole.

Sada je popularnom vozaču Makiju, kako ga đaci iz ljubavi zovu, mnogo lakše. Nakon 30 godina  druženja sa starim "Sanosom" zadužio je nov autobus.

"Zaslužio sam ga i ja i moji dragi putnici, đaci iz Mlanče i drugih planinskih sela", priča vozač Mare dok sa zadovoljstvom s novim autobusom osvaja golijske serpentine.

"Za razliku od mojih vozačkih početaka, kada sam vozio i do stotinu đaka, sada ih je tridesetak. Vodim računa da ih uvek dočekam s osmehom, posavetujem da budu dobri đaci i ljudi. Doživljavam ih kao članove svoje porodice", dodaje Marković.

Zadovoljan je i Miloje Munjić, vlasnik ivanjičkog autoprevozničkog preduzeća. Kaže da je ispoštovao svoje obećanje dato pred kamerom RTS-a u novembru prošle godine da će do proleća ove godine đaci i njegov vozač imati na raspolaganju nov autobus.

"Studenički kraj je na neki način i moj zavičaj, koji bezgranično volim kao i ovadašnje ljude, čestite i vredne. Ovo je bio moj dug prema njima, posebno deci i drago mi je što sam barem na ovaj način pomogao đacima i njihovim roditeljima", kaže Munjić.

Nenad Stojković, Jovica Božić, Aleksandar Perišić, Sara Antonijević i drugi učenici koji koriste autobuski prevoz do škole prezadovoljni su što će ubuduće imati na raspolaganju udobniji i bezbedniji autobus, ali je najvažnije, kako kažu, što će i dalje za volanom biti njihov vozač, drug i prijatelj, Maki.

Iako u ivanjičkom autoprevozniku dobro znaju da kupovina novog autobusa za liniju Mlanča-Studenica nema neku ekonomsku potporu, ponajmanje ne donosi značajniju zaradu, ističu da to u ovom slučaju i nije važno. Drago im je što pamažu decu ovog kraja koja odrastaju u dobre ljude kojima vredi pomoći.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи