Kopaonik, najuspešnija sezona od osnivanja ski-centra

Kalendarski zima se bliži kraju. U planinskim centrima, koji predstavljaju najveće potencijale Srbije kada je turizam u pitanju, sumiraju se poslovni rezultati. Na Kopaoniku već sada mogu se pohvaliti sezonom koja je najuspešnija od osnivanja ski-centra.

Mart je mesec kada na Kopaonik dolaze oni koji zaista uživaju u skijanju. Kao iskusni skijaši i dobri poznavaoci planine znaju šta mogu da očekuju: manje gužve, dobro pripremljene staze, ponekad ćudljive vremenske prilike, ali i dovoljno snega što je njima i najbitnije.

"Staza je odlično pripremljena, vožnja je bila solidna, a uvek može bolje", kaže jedan skijaš.

Sve je super, staze su ekstra. Snega ima dovoljno na svim stazama, celo skijalište radi", dodaje drugi.

Super je sneg, staze su lepo istabane ujutro i drže se tokom dana. Ima dosta skijaša, ali ne previše", dodaje treći.

Sezona na Kopaoniku počela je 1. decembra. Zahvaljujući prirodnom snegu, ali i sistemu za veštačko osnežavanje, kojim je pokriveno više od 90 procenata staza, u ovom zimskom turističkom centru nije bilo dana bez skijanja. Rekordna posećenost zabeležena je 16. februara kada je skijalo 10.000 ljudi, dok je prošle nedelje ostvarena je i petomilionita vožnja žičarom. Ova zima ostaće zabeležena po izuzetnim poslovnim rezultatima.

"Prezadovoljni smo dosadašnjom sezonom i ona će svakako biti najuspešnija od kad postoji JP "Skijališta Srbije". Mi smo prihode podigli za 40 procenata, broj skijaša je veći za 25 odsto, a za 38 odsto smo podigli broj prodatih ski karata", kaže Dejan Ćika, direktor JP "Skijališta Srbije".

Ovakav uspeh rezultat je dobre i objedinjene ponude hotelijera i Skijališta. Takozvani Muzički top vikendi i nastupi muzičkih zvezda iz Srbije i regiona po pristupačnim cenama za mlade, u kombinaciji sa skijanjem, pokazali su se kao dobitna kombinacija zahvaljujući kojoj je posećenost ujednačena tokom cele sezone.

Ukoliko je suditi po vremenu, snegu koji je pada proteklih dana i koga trenutno na ovoj planini ima 65 centimetara biće oboreni još neki rekordi, jer će sada je, sasvim sigurno, na Kopaoniku  biti i dobrog prolećnog skijanja.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

broj komentara 0 pošalji komentar