Nišlijka spojila farmaciju i crtanje

Nišlijka Katarina Baćević crtanje je zavolela u osnovnoj školi, gledajući emisiju Brusa Blica. Sa mnogo ljubavi ovim hobijem se bavi 12 godina. Nedavno je imala prvu izložbu koja je bila humanitarnog karaktera.

Motivima kao što su otvoreni prozori Katarina popunjava predhodno skicirana pluća ili srce i kako kaže tako spaja svoje dve ljubavi, farmaciju i crtanje.

"Kad sma učila anatomiju na prvoj godini i onda mi je bio interesantan oblik srca, onako linije i generalno ti oblici koji nisu oštri, i tako je to krenulo, tako sam počela srce npr.da crtam, a dodajem sve i svašta, neke ljude ubacim, teleskop, bilo šta, zvezde, šta god mi padne napamet", kaže Katarina Baćević.

Katarinina preziznost u radu vidi se kako na njenim crtežima tako i u laboratoriji dok sa kolegama priprema kozmetičke proizvode.

"Ja mislim da je ona to spojila na jedan izuzetno lep način i njeni crteži često svima nama pomažu da bolje savladamo gradivo, dog smo učili anatomiju zatim kad smo radili ekspresije ona je sve to ilustrovala", kaže Maja Grigorov, Katarinina drugarica.

"Najzanimljivija jeste kozmetologija, volim da radim sa kozmetičkim preparatima i sa supstancama koji upravo ovde koristimo", kaže Katarina Baćević.

Najveća podrška i podsticaj Katarini su bili roditelji koji ponosno gledaju njene nove radove.

"Kad se opredeljivala za poziv ja sam joj pomogao da se odluči da ide na farmaciju objasnio sam joj koliko malo se zaradjuje i koliko je teško da se izbori kroz umetnost, a ovo da joj bude prilika za osnovne potrebe da zadovolji", kaže Bariša Baćević, Katarinin otac.

Sredstva od prodaje crteža na Katarininoj prvoj izložbi uplaćena su specijalnoj školi za gluve i nagluve Bubanj u Nišu, kako bi kupili prevozno sredstvo.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво