Učestale krađe u kikindskom kraju

Krađe po selima u okolini Kikinde poprimile su epidemijske razmere. Otima se praktično sve. Najkritičnija situacija je u Bašaidu i Banatskom Velikom Selu.

Pre dve nedelje Slobodanu Vaskoviću iz Banatskog Velikog Sela lopovi su iz pušnice odneli 120 kilograma kobasica, koje je sušio za pet porodica. Uglavnom, za rodbinu. Ozlojeđeni Slobodan postavlja pitanje da li neko zna šta to znači ostaviti pet porodica bez kobasica.

"A, šta tek da su uz kobasice bile šunke, mišići i slanina ?", kaže Vasković.

Iz kuće i dvorišta devedesetogodišnje Milene Grujić u Bašaidu kradljivci su u više navrata pokrali jastuke, slavine, alat, kazan za rakiju, meso iz zamrzivača. Njen sin Jova, koji živi u Novom Sadu, dodaje da su lopovi iz traktora izvadili gorivo, odneli traktorske delove, ključeve, građevinska kolica i ove godine dva puta ukrali akumulatore.

Dragana Grujića pljačkali su preko 20 puta.

"Odneli su mi oko pedeset kilograma raznih ključeva, kablove, produžne kablove za kosačicu, akumulator, bušilicu, brusilicu...", nabraja Grujić.

Praveći poređenja ispada da je Veljko Čolak, nekako najbolje prošao. Kaže da su mu lane u tri navrata odneli po sedam-osam kokošaka, a ove godine bili su jednom i "iz sušare odneli slanine i pršuta koliko su mogli da ponesu, a nešto je i ostalo".

Ono što meštane Bašaida i drugih sela u blizini Kikinde ipak najviše muči jeste osećaj beznađa.

Zoran Petrović, predsednik mesne zajednice, naglašava da svakog dana ima razgovore sa policijom.

"Policija pokušava da uradi što god je više moguće, ali su nemoćni. Njihova ovlašćenja su takva kakva su, zakon je takav kakav je i što je najgore policija nema dovoljno ljudi", kaže Petrović.

Predsednici svih mesnih zajednica grada Kikinde dogovorili su se da uskoro održe zajednički sastanak sa predstavnicima policije, vlasti i pravosuđa kako bi iznašli rešenje za ovo, više nego ozbiljno stanje bezbednosti građana i imovine.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара