Na izložbu u ronilačkoj opremi

Ivana Orlović i Janez Kranjc iz ronilačkog kluba "Svet ronjenja" organizovali su u Pančevu nesvakidašnju izložbu pod nazivom "Po svim meridijanima, morima i okeanima".

Pančevci koji vole umetnost nisu morali da razmišljaju šta će obući kada su dobili poziv za izložbu podvodnih fotografija. Na gradskom bazenu su dobili sve što im je potrebno da bi uživali u neobičnim eksponatima.

Na dnu bazena gužva kao na šetalištu. Trideset fotografija snimljenih na raznim egzotičnim mestima širom sveta privukle su veliku pažnju posetilaca. Bio je ovo neobičan spoj ekstremnog sporta i umetnosti koji su mnogi prvi put doživeli. Svi su istakli da je ovo bilo nezaboravno iskustvo koje će dugo pamtiti.

Instruktori ronjenja su brinuli o bezbednosti posetilaca, ali nisu imali mnogo posla.

"Prva 2-3 minuta ljudima je potrebno da se aklimatizuju i onda krenu da gledaju fotografije i da istražuju dno bazena. Posle pređenih desetak metara svi se opuste i počnu da uživaju, jer shvate gde se nalaze", kaže kaže Igor Đuriš, instruktor ronjenja.

Posetioci koji su se na dnu bazena susretali na fotografijama sa ajkulama, krokodilima i raznim šarenilom neobičnih morskih biljaka za trenutak su mogli da se prepuste svojoj mašti i da uživaju u podvodnom svetu.

"Pošto se mnogi prvi put susreću sa ronilačkom opremom, normalno je da su pod adrenalinom i da svi jedva čekaju svoj prvi zaron. Svi imaju svog instruktora i bez brige mogu da uživaju u našem šarenilu koje smo im priredili u vodi. Primetila sam da svi izlaze srećni i zadovoljni", kaže Ivana Orlović-Kranjc, Škola ronjenja "Svet ronjenja".

Ova plutajuća izložba nastavlja svoj put. Posle Pančeva biće predstavljena i u Beogradu, Obrenovcu, Lazarevcu i Nišu.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво