Izložba slika Vladana Terzića

U Užičkoj Gradskoj galeriji izložene su slike Vladana Terzića, akademskog slikara koji već četiri i po decenije stvara u Užicu. Posle desetina izložbi kod nas i u okolnim zemljama sugrađanima se predstavio ciklusom "Krošnje i predeli".

Krošnje drveća kao neodoljiv motiv na slikama Vladana Terzića našle su se ponovo posle nekoliko decenija ispisane  prepoznatljivim likovnim rukopisom.

Krošnje iz novog ciklusa, nastale kao plod višedecenijskog umetničkog istraživanja boja i njihovih odnosa, zapisi su ne samo trenutaka iz prirode, igre svetlosti već i emotivnih stanja i, kako likovni kritičar kažu, jasno nude i dašak vetra, šapat listova, tanana strujanja.

"Te slike predela nastaju samo u prirodi, pred motivom, naravno nije to puko prenošenje motiva, bitno je da sam pred njim,da krenem i ceo dan sam tu, s tim što sve manje gledam u taj motiv, ali gledam u sliku kao likovno delo i s njim komuniciram, jer tu je i vrućina i vetar. Većina mladih umetnika kada pomenete pejzaž kažu,"Jao, taj sladunjavi pejzaž". To moje slike nisu, ali ako ja to nosim u sebi, naravno da ću to istraživati, naravno da ću u tome biti. I tek onda postoji šansa da se od toga nešto i napravi", kaže Vladan Terzić akademski slikar.

U kraju medju planinama inspiracija prirodom mu ne nedostaje pri čemu svaka planina ima svoj kolorit, a deo toga je i na sedamdesetak izloženih slika.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво