Pirotsko selo Belo Polje dobilo vodovod

Potpisivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa Javnim preduzećem "Vodovod i kanalizacija" pirotska sela Belo Polje i Gradište, neće više imati problem sa vodosnabdevanjem. To znači da će upravljanje i brigu o tim vodovodima preuzeti ovo javno preduzeće. Trenutno je dvadeset pirotskih sela u sistemu vodovoda ,što znači da su snabdeveni zdravom, kvalitetnom vodom.

Meštani Belog Polja, njih pet stotina ,godinama unazad nisu imali kontinuirano vodosnabdevanje. Snalazili su se, kažu, na razne načine.

"Išli smo u komšiluk gde imaju bunare, točili smo tamo, tako smo se mučili i po nedelju dana - snalazili smo se ko ima hidrofor njega je koristio. Leti je bilo najteže", kaže jedan meštanin.

"Za nas seljake puno znači, zato što imamo i stoku, pa malo bašticu radimo. Stalno nam je potrebna voda", dodaje drugi.

"Sada smo dobili vodu preko vodovoda. Naredni korak je da tražimo i  molimo da dobijemo kanalizaciju, na tome radimo", kaže treći meštanin.

U pirotskom Vodovodu ističu da je planom rada predviđeno da u svakom selu sa kojim potpišu ugovor, kao što je to slučaj sa Belim Poljem, u roku od četiri godine potpuno urede vodovodni sistem.

"To znači da u svakom trenutku meštani mogu da imaju istu uslugu kao što je to u gradu, mogu da pozovu u bilo koje doba dana, noći - sve jedno, da se interveniše, naše ekipe rade 365 dana u godini. I to je jedan bolji kvalitet kada je u pitanju vodosnabdevanje. Naravno, sve to podrazumeva i investicije i ulaganja. Većina ovih sela imaju svoja izvorišta koja su često neuređena, nemaju pumpe ili rezervne pumpe, vodovodni sistem je potpuno ruiniran. I zato svako selo sa kojim  potpišemo ugovor zahteva u početnoj fazi  najmanje milion dinara investicije", kaže Zoran Nikolić, direktor JP "Vodovod i kanalizacija".

Iako trenutno zdravu pijaću vodu ima 93 odsto stanovništva pirotskog kraja, ekipe ovog  preduzeća i dalje rade  na uređenju vodovodne mreže, kako bi sva domaćinstva u gradu i selima dobila uredno vodosnabdevanje.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи