Srce se ima da se da svima

Dečiji ansambli kulturno-umetničkog društva "Abrašević", "Stanko Paunović", "Neolit" iz Starčeva i dečiji hor "Zvončići" zajedničkim humanitarnim koncertom u Kulturnom centru u Pančevu prikupili su dovoljno novca za kupovinu EKG aparata za Službu hitne medicinske pomoći.

Ideja da se organizuje ovakav jedan koncert potekla je iz KUD "Abrašević" čijim članovima je nekoliko puta zatrebala pomoć lekara iz Hitne pomoći, a koji nisu mogli da obave pregled, jer je EKG aparat bio u kvaru. U "Abraševiću" su odlučili da na svoj način pomognu, ali cilj im je bio i da podstaknu svoje najmlađe čanove da kad god mogu čine humana dela.

"Poželeli smo da sa decom organizujemo ovakav jedan koncert, jer kod nas se ne uče samo plesni koraci i ne bavimo se samo igrom, već i vaspitanjem dece i trudimo se da kad god možemo utičemo na njihovu humanost. Ovo je bila prava prilika i deca su se pokazala u pravom svetlu, jer kad smo videli da je naša akcija uspela njihovoj sreći nije bilo kraja", kaže Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević".

Na humanitarnom koncertu prikupljeno je 163.000 dinara što je dovoljno za kupovinu najsavremenijeg EKG aparata. Postojeći u Službi hitne medicinske pomoći star je šest godina i često se kvari. Lekari se snalaze na razne načine samo da bi pacijenti dobili adekvatnu pomoć u pravo vreme, jer  često i sekunde odlučuju o nečijem životu.

"Mnogo nam znači ova pomoć. Kada nam je stari aparat u kvaru uzimamo drugi iz vozila hitne pomoći, ali ne smemo dugo da ga zadržavamo, jer se ne predviđene situacije kod nas često događaju.Dobro je da uvek imamo rezervni EKG aparat", kaže Miroslav Tepšić, direktor Službe hitne medicinske pomoći Pančevo.

U Hitnoj pomoći neophodni su i novi aspiratori, a u  KUD "Abrašević" su obećali da će ubuduće bar dva puta godišnje organizovati humanitarne koncerte, kako bi pomogli i drugim ustanovama u gradu da kupe neophodne aparate ili učila. Humani Pančevci su im već dali punu podršku.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара