Do lekarskog pregleda klikom na mobilnu aplikaciju

Šabački Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić", prva je ustanova tog tipa u Srbiji koja ima svoju mobilnu aplikaciju. Osim što mogu da zakažu pregled, pomoću nje, između ostalog, građani mogu da pitaju, pohvale ili da se požale na rad lekara.

Na pregled kod izbaranom lekara, Marko Ribić došao je tačno na vreme. Termin jezakazao pomoću mobilne aplikacije za koju je saznao na društvenim mrežama.

"U roku dva sata mislim da sam dobio povratnu informaciju o tačnom terminu, pojavio sam se. U međuvremnu sam zakazao i drugarici pregled, i njoj je u roku od 12 sati stigla povratna informacija, vrlo brzo, bez nepotrebnog dolaska u zdravstvenu ustanovu može da se zakaže", kaže Marko Ribić iz Šapca.

Na ovaj način, od početka godine, pregled je zakazalo pedesetak Šapčana, a aplikaciju je do sada preuzelo više od 170 osoba.

"Koristim mobilni telefon, ali nisam čuo za ovu aplikaciju, zvuči super, inovativno, nešto novo, lako. Ne koristim telefon, i ne znači mi ništa", kažu građani.

Informatičar Nebojša Milovanović uz pomoć prve aplikacije ovog tipa u zdravstvenom sistemu u našoj zemlji, svakodnevno komunicira sa pacijentima.

"Često se dešava da pacijetni zakažu kada termini ne postoje, nedeljom i slično, mi smo tu, naša služba je tu, veoma smo ažurni, obaveštavao ih kada zakažu pregled, i kada termini ne postoje. Mi planiramo da uz andorid aplikaciju odradimo i IOS rešenje za Iphon uređaje", kaže Nebojša Milovanović, informatičar Dom zdravlja "Draga Ljočić" Šabac.

U planu je da se na ovaj način gađanima omogući i provera statusa zdravstvenog osiguranja.

"To je ono što mi svakako tehnički možemo sada da radimo, uputili smo dopis Direkciji republičkog Fonda zdravstvenog osiguranja da nam omogući tako nešto. Nadogradnja aplikacije će ići u nekoliko smerova, jedan od njih je interakcija sa našim službama koje će putem interaktivnih klipova obučavati pacijente za neke manuelne veštine, bilo da je to davanje insulina, bilo da je kontrola pupka", kaže dr Branko Vujković, direktor Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić".

Rad i održavanje aplikacije koja će prema rečima nadležnih smanjiti redove na šalterima i pacijentima olašati odlazak kod lekara, godišnje, ovu ustanovu koštaće oko 200.000 dinara.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара