Poskupeo gas u Loznici

Februarski račun za gas Lozničani će dobiti sa uvećanjem od 20 posto, jer je početkom meseca na snagu stupio nov cenovnik. Do korekcije cena, kako kažu, u Loznica gasu došlo je zbog povećanja cene mrežarine, tj. naknade za plaćanje mreže koju koriste svi potrošači.

Nova cena gasa sada je skuplja za sedam dinara, pa će tako Lozničani potrošnju po kubiku umesto nešto više od 31 dinar, plaćati 37 dinara.

Do korekcije cena, kako kažu, u Loznica gasu došlo je zbog povećanja cene mrežarine, tj. naknade za plaćanje mreže koju koriste svi potrošači. Kada se cena uporedi sa npr. susednim opštinama i gradovima, Lozničani će gas plaćati manje od Malozvorničana, a više od Šapčana.

"Dvadeset posto je poveliko poskupljenje, a ja se grejem na gas otkako su prvi počeli da se greju, i bilo je do sad negde oko hiljadu evra, oko 120 hiljada, sad će znači izlaziti oko 140 hiljada za sezonu", kaže Goran Gavrić.

"Zašto bi mi sada plaćali toliku cenu. A koliko vi plaćate za vaš stan?Mislim da ću ovaj mesec imati, ne znam tačno, oko 12,13,14 hiljada", kaže Petar Knežević.

Direktor "Loznica -gas" Miroljub Tešmanović, rekao je za RTS da je to preduzeće godinama imalo najnižu cenu prirodnog gasa od svih distributera zbog izuzetno niske mrežarine.

"Od Agencije za energetiku sredinom decembra dobijena je saglasnost za novu cenu pristupa sistemu za distribuciju gasa, a njena primena, shodno zakonu,počela je od 1. februara", dodaje on, i ističe da do nekog drugog povećanja cena prirodnog gasa ove grejne sezone neće biti.

Inače, pored gasa, u Loznici su poskupela i drva. Kubik se kreće oko pet hiljada dinara, što je za hiljadu i po skuplje nego jesenas.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара