Meštani sela na Staroj planini dva meseca bez vode

Selo Izatovci na Staroj planini, gotovo dva meseca je bez vode. Meštani tvrde da im vodu iz seoskog vodovoda zatvara vlasnik farme u ovom selu. Vlasnik farme, u čijem vlasništvu je vodovod, kaže da se voda isključuje samo kada je nema dovoljno.

Meštani sela Izatovci, iako imaju česme u svojim kućama i dvorištima, vodu već dva meseca vade iz bunara i reke.

"Pa, nemamo vodu. Zatvorena je na vodovodu, tako da mi nemamo vodu, a imamo stoku, pa moramo sa reke da točimo", kaže Lidija Igić, selo Izatovci.

"E pa, to je zahvaljujući opštini, koja je digla ruke od nas i prepustila seoski vodovod farmeru", kaže Milorad Panajotović, selo Izatovci.

"Ja imam svi uslovi za vodu, a nemam vodu. Česme sve zatvorene. Jedan čovek, komšija mi nosi vodu, ruka mi slomljena, ne možemo da se peremo, ne može se ništa", kaže Nada Ivanov, selo Izatovci.

"To je van pameti u 21. veku da neko svojevoljno, zato što je procenio da mi nenamenski trošimo vodu, zatvori vodu i jednostavno nema pomoći", kaže Dragica Golubović, selo Izatovci.

Vlasnik farme u Izatovcima, Dragan Nikolov, rekao nam je da farma poseduje dva sopstvena vodovda, a da meštani godinama koriste vodu, iako su na vodovod bespravno priključeni.

"U toku godine se dešava u par navrata da mi vodu nemamo u dovoljnoj količini s obzirom da se ne koristi onako kako treba i prosto smo prinuđeni da vodu zatvorimo zbog potrebe farme", kaže Dragan Nikolov, vlasnik farme u Izatovcima.

U rešavanje problema uključila se i opština Dimitrovgrad.

"Opština Dimitrovgrad je od vodoprivredne inspekcije zatražila da izađu na lice mesta, da sačine zapisnik, da utvrde u čemu je problem i da nakon toga predlože rešenje opštini Dimitrovgrad, kako bi rešili problem vodosnabdevanja svih meštana u selu Izatovci", kaže Zoran Đurov, pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad.

Dvadesetak vremešnih meštana Izatovaca, uporno je u nastojanju da im se omoguće elementarni uslovi za život. Kažu, ako se oni sada ne izbore za vodu, ko će se više vratiti da živi u ovom selu, sa idealnom nadmorskom visinom i idealnim uslovima za bavljenje stočarastvom.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара