Poklonio motorne sanke vatrogascima u zavičaju

Kad sneg i hladnoća okuju brdovitu opštinu Kosjerić, najveći problem je dostava namirnica staračkim domaćinstvima do kojih se ne može stići terencima. Taj problem rešen je minulog vikenda.

Snaga od 180 konja u jednim motornim sankama koje su vatrogasci u Kosjeriću dobili na poklon. Darodavac Milan Vukomanović već duže živi i radi u Beogradu, ali nije zaboravio zavičaj.

"Ljudi nemaju sanke, a imamo mnogo brdovitih sela, gde ne može da se pomogne", ističe Vukomanović. "Imamo mnogo starijih lica i treba pomognemo koliko možemo ljudima - da im se nešto donese zimi, ako ništa drugo."

Skupoceni poklon odmah će početi da se koristi, kaže Milijan Stojanić, predsednik Opštine Kosjerić, jer su potrebe velike:

"Jedan primer od pre par dana. Jedna baka se u jednom zabitom selu, nažalost, smrzla. I lekar i vozač su jedva došli do nje. Da smo imali jedne ovakve sanke sigurno bismo pomogli."

Motorne sanke, čija je vrednost oko 800 hiljada dinara značajne su i za kompletiranje vatrogasno-spasilačke službe, ne samo u Kosjeriću.

"Trenutno imamo još jedne motorne sanke koje se nalaze u Čajetini i ATV vozilo sa gusenicama, u Užicu", kaže Saša Cicvarić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užice. "Tako da smo sa ta tri vozila kompletno pokrili Zlatiborski okrug."

Darodavac planira da i ubuduće pomaže vatrogascima u Kosjeriću, a nada se da će njegov primer motivisati i druge, jer ljudski život nema cenu, a spasioci su dokazali da imaju veliko srce, ali ne i dovoljno opreme.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво