Šapčanin udomio oko hiljadu napuštenih pasa

Aleksandar Stanojlović iz Šapca, do sada je sa ulica, kanala i njiva, sklonio oko 1.000 napuštenih pasa. U centru grada, večeras će biti održana i humanitarna žurka "Pomozi ili udomi", koju zajedno sa njim organizuju šabački ugostitelji.

Pre pet godina sa ulice je sklonio promrzlog mešanca Simu, zatim je dobio dva boksera i ubrzo odlučio da će mu borba za život svakog napuštenog i bolesnog psa biti svakodnevni deo života.

"Ja kada vidim bolesno štene na ulici ili bačeno ja ga sklonim, lečim i udomljavam, stvarno ne mogu da okrenem glavu od ovoga", kaže Aleksandar Stanojlović.

Na placu izvan grada Aleksandar Stanojlović je smestio pedesetak pasa. Svaki od njih dobio je ime i odgovarajuću negu.

"Mi ugostitelji smo rešili da njemu pomognemo, on pomaže našem gradu pa ćemo i mi da pomognemo njemu. To je prvi cilj koji želimo da postignemo. U budućnosti ćemo se truditi da usmerimo ljude da se u gradu i državi organizuje besplatna sterilizacija vlasničkih pasa, samom sterilizacijom požemo postići da se ne pojavljuju neželjeni štenci", kaže Dragan Petrović, ugostitelj.

Zahvaljujući Aleksandru Stanojloviću, mnogi napušteni psi sa šabačkih ulica i okolnih sela, sada imaju dom i vlasnika.

"Stalno sam u kontaktu sa ljudima kojima dajem psa, da li preko FB ili lično, uglavnom psi moraju biti na sigurnom, što se tiče štenaca, oni moraju biti vakcinisani, eventualno čipovani, zavisno, koliko su stari a što se tiče odraslih, obavezan je ugovor o udomljavanju", kaže Aleksandar Stanojlović.

Mnogi od ovih pasa, koji na svoj način Aleksandru Stanojloviću, pokazuju ljubav i zahvalnost, bili su ostavljeni u kartonskim kutijama. Da bi im obezbedio hranu i lekove ali i pronašao odgovorne vlasnike i novi dom, ovaj tridesetpetogodišnji Šapčanin sa svojim prijateljima često organizuje i humanitarne akcije u Velikom parku.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара