Plesni vremeplov u Čačku

U Čačku postoji tradicija klasičnih plesova. Kako je pre četiri decenije nastao prvi plesni ansambl i kako se svakodnevno plesao valcer podsetili su se članovi tada jedinstvenog ansambla koji ponovnim okupljanjem obeležavaju jubilej.

Čuveni plesni ansambl nastao iz sekcije čačanskog Doma kulture sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina brojao je oko tri stotine članova. Od njih je korake standardnih i klasičnih plesova naučilo na hiljade ne samo Čačana.

Teško je izbrojati koncerte na kojima su nastupali, a na prostoru bivše jugoslavije u to vreme bili su prvi i jedini.

Bili su kao porodica. Među članovima ansambla stvorena su dugogodišnja prijateljstva, sklapali se brakovi, mnogi su se okumili. Ponovni susret posle dve decenije pauze izazvao je puno emocija.

Nekadašnji aktivni plesači i instruktori plesa postali su lekari, menadžeri, advokati, uspešni ljudi raznih zanimanja. Sve iz veže ritam, muzika i sećanje na prve plesne korake

Iako dugo godina nisu nastupali, na probama pred ponovni izlazak na scenu nije bilo problema.

Kako su u Čačku i na mnogim pozornicama plesli valcer, rumbu, sambu, ali i sirtaki pokazali su na svečanoj akademiji u čast jubileja. I njihov učitelj Marsel Davidov zaplesao je kao i pre 40 godina kada je nastao ansambl modernih igara čačanskog Doma kulture. Nesvakidašnji vremeplov pokrenuo je sećanja, ali i pozive za nova okupljanja, a možda i nove nastupe.

rts.cacak@ts.rs
+381 32 227 551 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво