U Loznici svakodnevno pucaju vodomeri

Zbog izuzetno niskih temperatura proteklih dana, u Loznici je puklo na desetine vodomera. Iako se iz Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" još od decembra upućuje apel građanima da zaštite svoje vodomere, veliki broj meštana, ipak se nije odazvao pozivu.

Proteklih nekoliko dana posla za vodoinstalatere lozničkog Vodovoda bilo je na pretek. Ekipe su svakonevno i po nekoliko puta na dan odlazile na teren. Nezaštićeni vodomeri na temeraturama i do minus 20 pucali su i stvarali problem u većini seoskih domaćinstava.

"Konkretno ja sam imao priliku nekih pet, šest intervencija u proseku da odradim za svoje neko radno vreme od osam sati. I koliko je vremena potrebno da provedete u šahti da bi promenili vodomer? Pa u idealnim uslovima, ako je komotna šahta, ako nema vode u njoj da ne navodim više nekih primera nekih desetak minuta", kaže Željko Josić, vodoinstalater.

Zbog ovog problema u Vodovodu su uveli i dežurstva. U zavisnosti od broja prijavljenih kvarova od 4 do 6 ekipa, na teren je odlazilo odmah po prijavi. Dešavalo se, međutim, da u isto domaćinstvo zbog istog problema, vodoinstaleteri odlaze i po dva puta.

"Bilo je 93 intervencije na zameni vodomera zbog pucanja stakla od niskih temperatura i zaleđavanja, bilo je još oko 80 intervencija u šahtama isto tako uzrokovanih niskim temperaturama i zaleđavanjem instalacija u šahtama, posledica je nezaštićenost šahti", kaže Milan Radnić, pomoćnik direktora "Vodovda za tehnička pitanja.

Iako su individualni vodomeri pucali, problema na glavnoj crpnoj stanici nije bilo. Isporuka vode teče po planu, a potrošnja je, kažu u Vodovodu, znatno veća nego proteklih meseci.

Da se ovakve stvari ne bi dešavale, iz Vodovoda apeluju na građane da zaštite svoje vodomere. Pre svega je neophodno da na šahti imaju poklopac, a zatim da vodomere zaštite platnom, stiroporom ili najlonskom kesom. U suprtonom, trošak za zamenu u visini od 2.300 dinara, snosiće sami.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво