Radnici Instituta za javno zdravlje uz direktora

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu, nezadovoljni su odlukom Upravnog odbora, koji nije podržao reizbor dosadašnjeg direktora te ustanove, Dragana Vasiljevića. Sumnjaju da se iza takve odluke, kriju lični interesi.

Iza njega je svojim potpisima stao 131 od 135 zaposlenih, ali ne i tri člana Upravnog odbora koje imenuje Vlada Srbije. Radnici podržavaju direktora, jer je, kako kažu, iza njega stoje rezultati -dugovi oko pola miliona evra vraćeni, prihodi udvostručeni, kupljena nova oprema, 
otvorene savremene laboratorije.

Podsećaju da je institut na tržištu i da 65 prihoda sam ostvaruje, a da bi postavljanjem direktora, sve što su godinama zajedno stvarali, moglo da propadne.

Jelena Hadžić Radisavljević,  predsednik sindikata Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, kaže, da članovi UO koje je imenovala republička Vlada vode politiku uz pomoć lokalne vlasti.

Zaposleni u institu, dodaje, ograđuje se od bilo kakve politike i ono što oni rade, to je odbrana, jednog uspešnog direktora i ustanove.

I Dragan Vasiljević, koji je bio jedini kandidat za mesto direktora, iznenađen je odlukom UO da mu ne pruži podršku. Smatra, da je tu zdravstvenu ustanovu posle višegodišnjeg propadanja, postavio na zdrave noge.

Da zaposleni nemaju razloga za brigu, uverava predsednik Upravnog odbora, Miroslav Oreščanin. Negira navode sindikata,  da iza odluke članova UO koje imenovala Vlada Srbije, stoje politika, i neptizam. Oreščanin kaže, da razume brigu zaposlenih, ali, uverava  da će Institut i ubuduće dobro raditi, bez obzira ko bude na njegovom čelu. Poziva radnika, da dozvole, da se proces imenovanja direktora, obavi po zakonu.

Aktuelnom direktoru, mandat ističe 28. februara. Zaposleni, kažu da će istrajati u nameri, da ponovo bude izabran i najavljuju, da će se narednih dana obratiti svim nadležnim organima u državi. Predsdnik UO poručuje, da će svoju odluku proslediti osnivaču, Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije, koji će odlučivati o daljim postupcima.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво