Za jednu noć, u Šapcu ukrali skoro sve posude za pepeo

Služba za iznošenje smeća JKP "Stari grad" u Šapcu, pre dva dana postavila je u blizini kontejnera posude za odlaganje pepela. Zvuči gotovo neverovatno da su za jednu noć, odnete gotovo sve.

Nije čivija već krađa u gradu šeretluka. Za jedan dan sa šabačkih ulica, od ukupno 20 novih posuda za pepeo, nestalo je šesnaest. U neverici su i građani i zaposleni u komunalnoj službi. Građani sa kojima smo razgovaralu kažu fa je to sramota za sve, "ali eto, dešava se".

Burad za odlaganje pepela, postavljena su u nameri da se spreči paljenje smeća u kontejnerima, ali i da se olakša posao građanima koji imaju sopstvene kotlarnice, jer će se posude prazniti svakodnevno.

"Šteta je za sve nas, i za ljude, naše sugrađane, i za firmu", kaže Snežana Đokić, direktorka JKP "Stari grad" Šabac. "Mi smo ponovo u sistuaciji da može doći do paljenja naših vozila i kontejnera. Mi ćemo nastaviti sa akcijom i dalje, postavljati posude po gradu i mi se nadamo da će opstati i služiti nameni."

Nadležni podsećaju da je odlaganje otpada zajednička briga i apeluju da građani koji su uzeli posude - vrate.

Na meti kradljivaca u Šapcu do sada su bili šahtovi, optički kablovi, dijagonale sa dalekovoda, metalni predmeti sa nadgrobnih spomenika, pa čak i podloga za trim stazu. Nadležnima u komunalnog preduzeću ne preostaje ništa drugo, nego da burad sa pepelom osiguraju lancima.

rts.sabac@rts.rs 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво