Sporni školski odbor prokupačke Tehničke škole

Umesto tri člana za novi školski odbor Tehničke škole "15. maj" u Prokuplju, na koliko je po zakonu imala pravo, SO Prokuplje je predložila i imenovala šest. Dok u lokalnoj samoupravi tvrde da predlog nastavničkog veća, zbog manjkavosti, nije prihvaćen, u školi odgovaraju da je reč o grubom kršenju zakona, kako bi bio izabran direktor po njihovoj volji.

Iako je na tajnom glasanju dobio podršku kolega, profesor Ivan Marković ipak se nije našao u novom školskom odboru.

"Sve je prošlo potpuno regularno, zašto se to desilo, da mi ne budemo u novom školskom odboru, stvarno ne znamo", rekao je Marković.

Dosadašnji direktor škole Miroljub Đurović kaže da je opština Prokuplje odbila sva tri predložena kandidata zbog manjkavosti predviđenih dokumenata kod jednog:

"Suprotno volji nastavničkog veća, ovlašćenog predlagača, nastalo je sve ono što nije dobro, a to je kad se politika na ovakav način umeša."

Novoizabrani školski odbor, u međuvremenu je zasedao i za novog direktora škole izabrao kandidata koji nije radnik ove škole, a na izjašnjavanju zaposlenih nije dobio nijedan glas, zanemarivši dvotrećinsku podršku dosadašnjem direktoru.

"Ja ništa ne znam o tom kandidatu, jer nije iz naše sredine", ističe Gradimir Manojlović, profesor u prokupačkoj Tehničkoj školi "15. maj". "Ovo je još jedan šamar za prosvetu i za svakog pojedinca u našoj školi."

U Opštini Prokuplje odbacuju optužbe i tvrde da je škola u dva navrata dostavljala nezakonite ili nepotpune predloge, zbog čega su bili prinuđeni da ovako postupe.

"Prvobitni predlog škole sadržao je nedostatak", tvrdi Saša Anđelković, sekretar SO Prokuplje. "Vraćen je školi na ispravku i u datom roku dostavili su novi, takođe sa nedostatkom. Kao takav nije mogao da ide na razmatranje i odlučivanje."

Republički prosvetni inspektor utvrdio je, međutim, da je prilikom izbora školskog odbora, opština Prokuplje, neimenovanjem dva nesporna kandidata iz reda zaposlenih, prekršila zakonsku proceduru. Osnivaču je naloženo da u roku od petnaest dana otkloni utvrđene nepravilnosti.

rts.prokuplje@rts.rs

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара