Film jednog Nišlije najbolji u Holivudu

Tajmleps video je sve modernija tehnologija pravljenja filmova. Radi se od velikog broja pojedinačnih fotografija, koje se snimaju satima. Jedan takav film koji je uradio Nišlija Davorin Dinić, pobedio je na festivalu u Holivudu.

Ovaj Tajmleps video Davorina Dinića pobedio je na Holidskom nezavisnom dokumentarnom festivalu za mesec decembar i ima velike šanse da se nađe na finalnom takmičenju pobednika 2018. godine.

Za ovaj film Davorin je snimio oko 10.000 fotografija Niša i sada će u trominutnom videu moći da ih vidi publika u Kaliforniji.

Za sekundu videa potrebno je oko 30 fotografija i ponekad snimanje traje satima. Davorin je u ovom filmu primenio i modernu tehniku tzv. hajperleps u kojoj se aparat pomera tokom snimanja.

Kao i u svim prethodnim radovima Dinić je i ovaj put za temu uzeo Niš i život u njemu. Kaže da ni sam ne zna razlog, i da mu je radni grad uvek inspirativan.

Ovaj kratki video biće naredne nedelja prikazan na još jednom dokumentarnom festivalu u američkoj državi Tenesi.

Davorin Dinić je glumac lutkarskog pozorišta u Nišu već 17 godina. Na društvenim mrežama postao je popularan pre nekoliko godina sa serijalom fotografija Senke starog Niša.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи