Potari za bebe

Novogodišnji praznici počeli su berićetno u šabačkom porodilištu. Predstavnici Rotari kluba nagradili su tradicionalno poklonima devojčicu i dečaka koji su rođeni na Božić.

Malena Lili, prva je beba rođena na Božić u šabačkom porodilištu, ali i prva prinova svojoj dvadesetdevetogodišnjoj majci, Tanji Cvetanović.

Radost rađanja na veliki praznik, uvećali su predstavnici Rotari kluba Šabac koji su im uručili poklone, ležaljku za bebu i igračke.

"Osećam se kao najsrećnija osoba na svetu. Ovo mi je najlepši poklon koji sam mogla da poželim u ovoj godini. Verujem da će i njoj biti lepo dok se bude ljuljala u nosiljci koju smo dobili", kaže Tanja Cvetanović.

Božićnu akciju Rotari klub organizuje sedmi put, darujući prvorođenu devojčicu i dečaka na Božić.

"Kao vid radosti posle Božića, kako za roditelje tako i svih nas, jer se poboljšava natalitet. Jedina i najveća sreća i osmeh je rađanje novog deteta i poboljšanje nataliteta, a dalje svi treba da se borimo da sutra ta deca imaju bolju budućnost", kaže Danica Milovanović, predsednica Rotari kluba Šabac.

Od početka godine, u šabačkom porodilištu rođene su 24 bebe, 13 devojčica i 11 dečaka, koji najavljuju berićetnu godinu.

"Ova godina je počela muškom bebom, a Božić nam je doneo devojčicu. Ako je suditi po narodnom verovanju, da Božić donosi rodnost i plodnost u narednoj godini, onda ćemo je imati zbog   devojčice, kao buduće majke sa rodnoću i plodnoću", kaže dr Darko Vukojčić, ginekolog.

Šapčani veruju da će broj novih sugrađana u 2017. godini premašiti cifru od prošle godine kada je rođeno ukupno 1.307 beba.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи