Nova knjiga Nade Malek

Pančevačkoj književnici Nadi Malek nedavno su objavljene dve priče u časopisu "Srpski glas" iz Melburna u Australiji, a izašla joj je i nova, šesta po redu knjiga - "Iz dnevnika Malekove". Njene priče govore o ljubavi prema porodici i gradu u kome živi.

"Sitnice čine život. Za sreću je malo potrebno", kaže Nada Malek u jednoj svojoj priči, a to je moto i svih drugih, koje već godinama piše. Ona je pronalazi u svom domu, porodici, prijateljima.

"Te emocije su izuzetno jake. Moja porodica je moj oslonac, inspiracija, motiv za život", kaže Nada.

Rođena je u Srpskoj Crnji i voli da piše, pomalo nostalgično, o svom zavičaju, o Đuri Jakšiću, koji je iz istog mesta, ali mnogo više o Pančevu, gradu u kome živi i čiji će duh ostati ovekovečen u njenim pričama.

"Meni je Pančevo lepo. Živim u centru grada i sve mi je blizu: i Muzej i Arhiv, Kulturni centar,volim Narodnu baštu, kej i Tamiš. Sve mi se sviđa", kaže Malekova.

Priče Nade Malek objavljivali su mnogobrojni časopisi u Srbiji, Crnoj Gori, a nedavno i u Aistraliji; dobitnica je više književnih nagrada, a ono što najviše voli je da deli svoje emocije sa publikom.

Na preko 200 književnih večeri pratilac joj je muž Zlatko, koji zauzima i važno mesto u njenim pričama.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи