Loznica već deceniju bez organizovanog dočeka

U Loznici već deceniju nema organizovanog dočeka Nove godine na gradskom trgu. Zbog toga, Novogodišnju noć većina Lozničana provešće u nekom od ugostiteljskih objekata.

Za jednu damu frizura, šminka, manikir, haljina i cipele, po nepisanom pravilu obavezna su stavka na šta uraditi listi pre nego što se krene na doček Nove godine. Dani provedeni u biranju idealne haljine, i sati za ulepšavanje potrebni su samo ukoliko je nekoliko sedmica, nekad i meseci unapred, uplaćena rezervacija u nekom od kafića ili restorana.

"Rezervaciju sam platila tri hiljade i u to je uračunata piće, hrana u neograničenim količinama, i dok kupiš šta ćeš da obučeš, šminka, nokti sve ostalo to je oko 13 hiljada", kaže Lidija Simić.

"Otprilike, minimalno 500 evra, ako imam sreće i ako uspem da nađem tako nešto povoljno, a dešavalo se, ali minimalno do 500 evra", kaže Milkica Bojanić.

Termini u frizerskim i kozmetičkim salonima za 31. decembar, popunjeni su nedeljama unapred. Cena njihovih usluga ista je kao i drugim danima. Frizura za novogodišnju noć može se dobiti po ceni od 500 do hiljadu i po dinara.

"Najviše se traže lokne to je ubedljivo top frizura koja se najčešće traži, punđe niske podignute, koje i nisu nešto preterano svečane, i neke opuštenije varijante i najčešće taj visoki rep", kaže Maja Stefanović, frizerka.

"Čak smo bili u situaciji da neke mušterije moramo i da vratimo, a što se tiče njihovog izgleda za tu večer je potrebno oko šest i po hiljada", kaže Dragana Krsmanović, kozmetičarka.

U prodavnicama garderobe i obuće Novogodišnja sniženja uveliko se počela. Izlozi sa oznakom da se odobravaju popusti od 20 do 50 posto osvanili su gotovo na svim radnjima.

"Trenutno nam je najveći popust na obuću, od 50 do 70 posto, samim tim obuća se i najviše prodaje, stajling kompletan za Novu godinu može da se kupi znači za nekih 10 hiljada dinara, cipele plus garderoba", kaže Ružica Starčević.

Ako se uzme u obzir da je prosečna plata u Loznici nešto manja od 34 hiljade dinara, za jedno veče, pod uslovom da se izabere najjeftinija opcija, potrebno je izdvojiti gotovo trećinu plate.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво