Zaposleni ubuduće na stalnom ispitu

Prema staroj sistematizaciji, Loznica je imala 207 zaposlenih i funkcionera u Gradskoj upravi, a reorganizacijom predviđeno je 36 zaposlenih više, što je i dalje ispod dozvoljene kvote. U Gradskoj upravi kažu da će ubuduće zaposleni biti na stalnom ispitu, a planirana su i otpuštanja.

Gradska uprava u Loznici prvi put je uradila kadrovski plan. Novi pravilnik o organizaciji urađen je u skladu sa Zakonom o jedinicama lokalne samouprave, a predviđa nova službenička mesta.

"Mi smo predvideli da sada imamo zaštitnika građana, glavnog urbanistu, gradskog menadžera, internog revizora, budžetskom inspektora, u inspekciji smo pojačali inspekcijski nadzor", kaže Milojka Smiljanić, načelnica u Gradskoj upravi.

Sa stotinak radnika manje od dozvoljenog, Loznica je jedina Uprava u Srbiji. Da i sa tim brojem, administracija može dobro da funkcioniše svedoče i nagrade za Grad sa povoljnom poslovnom klimom i nagrada za najbolju E- opštinu.

"Mi i dalje kandidujemo projekte koji se odnose na unapređenje administracije, tako da smo sada jedan od 20 gradova koji je izabran za finansiranje projekta upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi", kaže Ljiljana Nikolić, šef odseka za lokalni ekonomski razvoj.

O efikasnosti gradske administracije najbolje znaju njihovi korisnici.

"Zavisi šta tražite i šta uzimate, ovde je bilo brzo, a na drugim mestima se čekalo, naprimer u katastru, u Upravi prihoda, moram u petak tek da podignem dokumenta koja sam predala danas", kaže Olivera Jović.

"Ništa duže od 10 minuta, dok sam ja pozavršavao druge stvari, nešto fotokopirao, oni su završili, dobio sam dokument i sad idem da predam za overu zdravstvene knjižice", kaže Branislav Jović.

Povećanje od 36 zaposlenih, kažu iz Uprave, opravdano je. Način popunjavanja i dalje zavisi od resornog ministarstva. Gradska uprava prvi put će dobiti i Kancelariju za brze odgovore kao i portparola za medije.

"Smatramo da na ovaj način javna administracija Grada Loznice biće dosta efikasnija, ekonomičnija, racionalnija u svom radu i postići još bolje rezultate", kaže Milojka Smiljanić, načelnica u Gradskoj upravi.

Neka od novih radnih mesta biće popunjena već 2017. godine. Zaposleni na gotovo svim radnim mestima biraće sa na konkursu. Izuzetak će biti zaštitinik građana i glavni urbanista koji će se birati na  gradskoj skupštini, a internog revizora, budžetskog inspektora i gradskog menadžera imenovaće gradonačelnik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво