Kikindski džudisti prvaci Srbije

Džudisti kikindskog "Partizana" nastupali su proteklog vikenda u Prvoj džudo ligi Srbije održanoj u Beočinu i u konkurenciji devet klubova ostvarili su šest uzastopnih pobeda i neporaženi završili takmičenje. Klub je osnovan davne 1968. godine i od tada je išao samo uzlaznom putanjom.

Mlada ekipa Džudo kluba "Partizan" osvajanjem titule prvaka Srbije stekla je pravo učešća u Super džudo ligi Srbije, u kojoj su trijumfovali pre tačno deset godina.

Trener Branislav Zarić ističe da se u klubu vredno radi, da su deca marljiva i dobra i u školi i na treningu. Za uspeh su, kaže, neophodni dobar trening, ambijent i ambicija.

"Na takmičenje u Beočin smo otišli po titulu. Druge ekipe nisu nas shvatale ozbiljno, ali sve smo ih pobedili srcem, znanjem i odlučnosću i bili prvi", dodaje Zarić.

Među zaslužnijim za uspeh u Beočinu su sedamnaestogodišnjaci Mateja Vukmirica i Vasa Radu. Mateja se priseća da je džudom počeo da se bavi  tako što ga je jednog dana otac odveo na trening i taj sport mu se odmah svideo.

"Počeo sam da treniram i u početku mi je to više bila samo igra i zabava, a kasnije je preraslo u ozbiljni takmičarski džudo", objašnjava Mateja.

Njegov kolega Vasa džudom se bavi od sedme godine i odabrao ga je jer je "zdrav i borilački sport", a uz to stekao je brojne  prijatelje s kojim je mnogo proputovao.

"Imao sam dosta takmičarskih uspeha, a najveći je treće mesto na državnom prvenstvu", kaže Vasa.

Pored toga što su 2006. godine bili ekipni prvaci države, kikindski džudisti osvojili su bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope za seniore 1986. godine, treće mesto u Evropi za juniore godinu kasnije i još pregršt medalja sa državnih i međunarodnih takmičenja.

Džudo klub "Partizan" iz Kikinde organizator je  regionalnih i državnih prvenstava za sve uzrasne kategorije, kao i domaćin nekoliko kampova i turnira za juniore i seniore.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво