Izgrađen auto-put od Pirota do Dimitrovgrada

Deonica auto-puta na Koridoru 10 od Pirota do Dimitrovgrad završena i spremna za saobraćaj. Međutim, biće otvorena tek kada budu završeni i radovi na obilaznici kod Dimitrovgrada. Deo ovog puta služiće i kao alternativni aerodrom za vojno vazduhoplovstvo.

Svi radovi na deonici auto puta Pirot - Dimitrovgrad dugoj 14,3 kilometra već su završeni. U toku su jedino radovi na izgradnji naplatne rampe i jednog kanala. 

"Hladno jeste, ali mora da se radi da bi završili u roku. Ne žalimo se na zaradu i redovna je", kaže Radovan Vučić, armirač.

"Vrlo malo je ostalo na ovoj deonici Pirot istok - Dimitrovgrad, i to bi trebalo do kraja godine da bude okončano", kaže Milan Stojanović, građevinski tehničar.

Izgradnja ove deonice koštala je 19,5 miliona evra, a radovi su finansirani iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

"Ostalo je da se urade neki radovi po primedbama stručnog nadzora i Komisije za tehnički prijem. Izvršili smo probna opterećenja mostova dužih od 15 metara i dobili smo odlične rezultate", kaže Dušan Mijuk, šef projekta "Istok" na Koridoru 10.

Auto-put od Pirota do Dimitrovgrada ravan je kao pista - u ovom slučaju i na ovom mestu i bukvalno kao pista, jer se uklanjanjem ove montažno-demontažne ograde on pretvara u aerodrome. Po zahtevu Vojske Srbije ovaj aerodrome može da  služi za sletanje i poletanje vojnih aviona.

Iako završena, deonica auto-puta Pirot - Dimitrovgrad, još uvek nije otvorena za saobraćaj. To će se desiti tek kada budu okončani radovi na obilaznici oko Dimitrovgrada.

"Ulažemo  napor da pustimo jednu traku obilaznice u javni saobraćaj i stvorimo minimalne uslove za bezbedno odvijanje saobraćaja u tunelima", kaže Dušan Mijuk, šef projekta "Istok" na Koridoru 10.

Obilaznica oko Dimitrovgrada jedna je od najtežih na Koridoru deset u građevinskom smislu. Na deonici dugoj svega 8,3 kilometra izgrađena su dva tunela i sedam duplih mostova. Rok za završetak svih radova je sredina 2017. godine.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи