Čas programiranja za čačanske osnovce

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku održan je "Čas programiranja", realizovan za učenike četvrtog razreda osnovnih škola.

Kompanija Majkrosoft u saradnji sa partnerskim ustanovama i organizacijama podržava manifestaciju koja se ove godine u celom svetu organizuje od 5. do 11. decembra i omogućava mladima širom sveta da se oprobaju u programiranju.

U toku jednočasovnog uvoda u računarske nauke učenici koji su učestvovali na "Času programiranja" na FTN u pratnji i uz podršku učitelja, bili su u prilici da se praktično upoznaju sa osnovama kodiranja i uz praktičan rad instruktora napravili su jednu "igricu", koja je bila rezultat rešavanja problema, timskog rada i kreativnosti.

Cilj održavanja časa bio je da se učenici podstaknu na razmišljanje kako da u 21. veku nauče da koriste savremene informacione tehnologije, uz ujednačeno poštovanje zastupljenosti dečaka i devojčica. Istraživanja ukazuju na to da veliki broj mališana želi da se u budućnosti bavi informacionim tehnologija, a IT stručnjaci u Srbiji su veoma traženi i veoma brzo se zapošljavaju.

Čas je zajedno se saradnicima realizovao profesor FTN dr Nenad Stefanović, Majkrosoft- inovativni ekspert za edukaciju, a aktivnost je kao i prethodnih godina podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Certifikate Kompanije Majkrosoft i Fakulteta tehničkih nauka u Čačku dodelila je prodekanica za nauku i međunarodnu saradnju FTN prof. dr Danijela Milošević.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво