Ugašena Direkcija za izgradnju Požarevca

Gradska uprava Požarevca donela je odluku o gašenju Direkcije za izgradnju u kojoj je radilo 59 radnika. Oni sada čekaju na nova radna mesta. U ovom procesu, ispostavilo se da je Grad vlasnik nepokretne imovine vrednosti tri milijarde dinara.

Posle dvadeset godina, požarevačka Direkcija za izgradnju prestala je da postoji. Za sobom je, svom osnivaču Gradu Požarevcu, ostavila sva prava, obaveze i 59 zbunjenih i neraspoređenih radnika.

"Radnici generalno ne znaju svoje stanje. Iz jednog agregatnog stanja, gde su bili stalno zaposleni i znali su svoje poslove, prelaze u nešto gde ne znaju šta će raditi sutra. To je jedno nezadovoljstvo", objašnjava Boris Cvetković iz Sindikata Nezavisnost.

U Gradskoj upravi kažu da će radnici Direkcije biti raspoređeni na odgovarajuća radna mesta za nekoliko dana, i to po novom pravilniku o organizaciji, jer je u toku sveobuhvatna reforma gradske uprave.

"Rešenja koja smo mi doneli imaju socijalnu potporu. Ukoliko bude racionalizacije radnih mesta u javnom sektoru, može se desiti i oni kao i neki drugi da ostanu bez posla, ali uz odgovarajući socijalni program", rekao je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović.

Deo radnika Direkcije, biće premešten u gradsku službu za javne nabavke, koja tek treba da se oformi, a koja će preuzeti javne nabavke od svih budžetskih korisnika. Drugi će naći svoje mesto u lokalnom ekonomskom razvoju.

Za najviše dva meseca, svi bivši radnici Direkcije za izgradnju preći će u zgradu Načelstva. Ali to će biti sledeći problem koji će gradska uprava morati da rešava, jer u zgradi načelstva, ni sada nema dovoljno mesta za sve.

Naslednike je posebno iznenadilo saznanje da Grad Požarevac nije preuzeo bilansnu aktivu od Direkcije za izgradnju od njenog osnivanja. Pa je grad sada bogatiji za investicije i nepokretnosti u vrednosti od 3 milijarde dinara. Samim tim, sa boljim kreditnim rejtingom.

Bane Spasović, Gradonačelnik Požarevca kaže da će u narednom periodu novofomirana komisija izvršiti proveru dokumentacije za svih 750 kapitalnih investicija, koje je Direkcija za izgradnju imala.

Zakon kojim se gase Direkcije za izgradnju donet je još prošle godine. Kao što to obično biva, sa rešavanjem ovog problema u Požarevcu, krenulo se u poslednjem trenutku, tek posle izbora.

rts.pozarevac@rts.rs

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара