Obnavlja se kuća porodice Brkušanin

Posle požara, u kome je izgoreo ceo sprat porodične kuće Tomislava i Maje Brkušanin iz Ribnice kod Kraljeva, njihovi prijatelji i komšije organizovali su se da im pomognu i obnove kuću. Uz to, pronašli su i donatore koji su obezbedili građevinski materijal.

U požaru koji je pre nekoliko dana izbio u kući Tomislava i Maje Brkušanin u kraljevačkom naselju Ribnica za nepunih sat vremena izgoreo je najveći deo njihove imovine. Ostalo je zgarište u kući i oko nje.

"Izgorelo je sve, ceo sprat i sve što je u kući bilo. Ovde u naselju napon često varira, došlo je do kvara na električnoj instalaciji i u momentu izgubili smo sve što smo godinama stvarali. Teško mi je što iz opštine niko nije izlazio da vidi našu muku. Samo je došao predsednik Mesne zajednice", kaže Tomislav Brkušanin, vlasnik kuće.

Meštani Ribnice su skupili skromna novčana sredstva kao prvu pomoć, a na inicijativu privrednika iz tog kraja, kako kaže predsednik Mesne zajednice Ribnica, Marko Stanković, otvoriće se namenski žiro račun za prikupljanje novca kako bi se i na tak način pomoglo porodici.

U nevolji koja ih je snašla šestočlana porodica Bekušanin nije ostala sama. Komšije i prijatelji - tesari, električari, vodoinatalateri, limari bez naknade rade od jutra do mraka ka kuću stabe pod krov, uvedu struju i vodu.

"Organizovao sam prijatelje iz  "Bravka" da pomognemo. Zahvalio bih se Ljubinku Trifunoviću i Draganu Živanoviću koji su donirali crep i građu da deci obezbedimo normalne uslove za život," kaže Nebojša Božić, jedan od majstora koji bez nadoknade radi na kući Brkušanina.

Za pristojan život u obnovljenoj kući biće potrebno još puno čega: električni uređaji, nameštaj, odeća, posteljina i druge stvari. Tomislavljeva supruga Maja je zahvalna humanim ljudima i na dosadašnjoj pomoći. Kaže da je najvažnije da pre snega kuća bude gotova.

Vatrena stihija na kratko je razdvojila porodicu Brkušanin. Dok sin Milan po ceo dan pomaže majstorima, Tomislavljeve kćerke, trogodišnja Sara i petomesečne Maša i Ema su kod bake i tetke u obližnjem selu. Čekaju da se kuća obnovi i svi ponovo budu na okupu.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи