Spremni za sneg

U zimskoj službi "Vojvodina puta" iz Pančeva kažu da spremno dočekuju zimu i da su dobro opremljeni za održavanje svih puteva u južnom Banatu. Osnovan je i gradski Situacioni centar, gde će građani moći da prijavljuju kritične tačke na putevima kako bi se pravovremeno reagovalo.

Zimska služba "Vojvodina-puta" spremila je 16 kamiona i 7 utovarivača koji će biti angažovani čim se pojave prve pahulje. Da bi mogli efikasno da deluju u svakom trenutku mehanizacija i ljudi biće raspoređeni u šest baza na teritoriji južnog Banata.

Obezbeđeno je 2.200 tona soli, ali sve to ne garantuje da će svih 530 kilometara puteva tokom zime biti u svakom trenutku prohodni, jer dešavalo se do sad da vremenske nepogode kao što su ledena kiša i košava budu jači.

"Za čitavo područje Pančeva imamo dovoljno obezbeđenih zaliha kalcijum-hlorida i tečnog rastvora koji se posipaju preventivno na put kada imamo najavu da će padati ledena kiša. Što se tiče košave koja je karakteristična za južni Banat postoje situacije kada smo zaista nemoćni, jer može da stvori za kratko vreme velike smetove i tada je potrebno neko vreme da bi se sve očistilo.Imamo sada odobrenje ako bude trebalo da preventivno i zatvorimo neke putne pravce zbog bezbednosti vozača i našeg lakšeg rada", kaže Mira Savić, rukovodilac zimske službe "Vojvodina puta".

Pančevci su dobili prvi Situacioni centar u kojem će 24 sata dežurati dispečeri koji će biti direktna veza između građana i javnih službi u gradu.

"Osnovni zadatak Situacionog centra biće prikupljanje podataka sa teritorije grada i njihova obrada u što kraćem roku i prosleđivanje nadležnim institucijama, kako bi se uočeni problemi efikasno rešili. Biće mobilni centri koji će između sebe komunicirati radio-vezom i sve javne službe u gradu biće umrežene tako da će protok informacija biti maksimalno brz, što je u pojedinim vanrednim situacijama od presudnog značaja", kaže Miodrag Milošević, šef odeljenja za odbranu i vanredne situacije u gradu Pančevu.

Vozači tokom zime treba da znaju da se solju posipaju samo putevi prvog prioriteta, a rizlom putevi druge kategorije, dok se asfalt trećeg prioriteta samo čisti.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи