Vreme je za bolje udžbenike

Obrazovna politika konačno bi trebalo da se osloni na razvijenu teoriju i praksu istraživanja udžbenika u našoj zemlji, kako bi udžbenici bili prilagođeni onome ko uči uz stalnu obuku nastavnika da odaberu prave udžbenike, zaključak skupa u Užicu.

Šta je udžbenik, da li je uopšte potreban, kakva je politika odobravanja i izdavanja udžbenika u Srbiji, pitanja su o kojima je na međunardnom naučnom skupu "Udžbenik u funkciji nastave i učenja" u Užicu razgovaralo 68 autora iz Slovenije, Poljske, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Želja im je da se konačno obrazovna politika osloni na razvijenu teoriju i bogatu praksu istraživanja udžbenika u našoj zemlji kako bi udžbenici bili prilagođeni onome ko uči uz stalnu obuku nastavnika kako da odabere pravi udžbenik.

rts.uzice@rts.rs 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије