Nagrade za talentovane kraljevačke učenike

Gradska stambena agencija Kraljevo pomaže talentovanim učenicima. Umesto u proslave obeležavanja dana firme, novogodišnjih i osmomartovskih praznika, novac ulažu u zajedničke projekte sa Umetničkom školom Kraljevo.

Potpisivanjem protokola o saradnji Gradska stambena agencija i Umetnička škola u Kraljevu otvorili su vrata buduće plodne saradnje. Za početak učenici ove škole na raspisanom konkursu uradili su logo kraljevačkog stambenog preduzeća.

"Namera nam je bila da pomognemo talentovane učenike u našem gradu, da afirmišemo kako školu tako i svakog pojedinca, da im pružimo šansu da se potvrde u profesiji kojom će se baviti posle završenog školovanja. Pored toga, namera nam je da motivišemo i druga javna preduzeća, ustanove i privredne subjekte da kroz zajedničke projekte pomognu školi. To je najcelishodniji način da utrošimo finansijska sredstva koja za nas nisu velika, ali su školi dragocena", kaže Dragana Bikić, direktorka Gradske stambene agencije.

Stručni žiri od troje arhitekata izabrao je tri najbolja rada i njihovi autori pored diploma dobili su stručnu literaturu, neophodan pribor i materijal za rad.

Nagrađene učenice Slažana Ljubić, Nevena Petrović i Aleksandra Bačević kažu da im rad logo preduzeća puno znači u sticanju iskustva i samopouzdanja za budući rad.

Njihova profesorka Jasmina Vasić zadovoljna je nagrađenim, ali i svim drugim radovima koji su potvrda opravdanosti postojanja Umetničke škole koja je osnovana pre 12 godina.

"Ovi radovi i uopšte rezultati i potencijal naše škole u talentovanim đacima i dobrom nastavnom osoblju vode ka formiranju jednog dizajnerskog studija, što je takođe put ka dualnom obrazovanju kome težimo", kaže Velimir Zelenović, direktor Umetničke škole Kraljevo.

Ovakav oblik saradnje Umetničke škole i jednog javnog gradskog preduzeća bio je do sada usamljen, bar u Kraljevu. Učinjen je prvi korak za primer da tako više ne bude.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво