Digitalno opismenjavanje u SOS Dečjem selu

U koje svrhe mladi koriste društvene mreže, da li znaju da zaštite svoju privatnost i vode li računa o digitalnom identitetu? Koje veštine razvijaju igrice i da li se te veštine mogu koristiti i u realnom životu, neke su od tema o kojima se razgovaralo sa mladima iz SOS Dečjeg sela u okviru edukativnog projekta "Digitalna pismenost", koji se održava od 27. do 30. oktobra na Kopaoniku.

Cilj projekta "Digitalna pismenost" koji sprovodi kompanija MK Grup, uz podršku Američke privredne komore je da tinejdžere iz SOS dečjeg sela aktivnije uključi u društveni život i pomogne im u odabiru budućeg zaposlenja.

Ovom prilikom, kompanija MK Grup je donirala tablet računare štićenicima iz Kuće za mlade pri SOS Dečjem selu u Kraljevu.

"Iako naša deca pripadaju digitalnoj generaciji, rođenoj uz kompjutere i internet, veoma je važno da prave razliku između posedovanja stvarnih znanja i veština o korišćenju interneta i sadržaja na njemu i znanja koja se odnose na njegovu upotrebu. Verujem da će ovim mladim ljudima predavanja koja su čuli ovde, ali i tableti koje smo im poklonili, pomoći da stečeno znanje iskoriste na najbolji mogući način", istakla je Gorana Golubović, direktorka ljudskih resursa MK grupe.

"Moji vršnjaci i ja smo aktivni na društvenim mrežama, tako da nam je radionica koju smo pohađali držala pažnju sve vreme, a tablete ćemo iskoristiti na najbolji mogući način. Oduševljeni smo boravkom na Kopaoniku i celokupnom organizacijom", istako je jedan od učesnika programa iz SOS Dečjeg sela.

Krajem 2012. godine, kompanija MK Grup finansirala je izgradnju Kuće za mlade pri SOS Dečjem selu u Kraljevu, gde borave deca iz tog sela nakon 15. godine i gde se uz podršku edukatora, pripremaju za samostalan život.

rts.krusevac@rts.rs  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се