Komšije spasle dva pitbula iz bunara

U niškom naselju Komren, dva pitbula upala su u bunar i tamo ostala zarobljena neko vreme. Brzom akcijom komšija, koje nisu čekle ekipu obučenu za spasavanje životinja, psi su izvučeni na sigurno i pružena im je adekvatna pomoć.

Dva gladna i uplašena pitbula upala su u bunar dubok 18 metara i provela više od sat vremena u hladnoj vodi. I pored mraka i svesni rizika, dvadesetoro komšija je brzo priteklo u pomoć i krenulo u spasavanje.

Najodvažniji među njima zakoračio je na ivicu bunara i spustio se na dno po pse.

"Volim životinje, čuvam životinje i zato sam došao da pomognem ovde. Super je osećaj, jer sam pomogao, učinio sam nešto", kaže Danijel Đorđević, spasilac.

Dva psa su upala u bunar koji nije bio adekvatno obezbeđen.

"Ovo je napušteno dvorište, bunar nije funkcionalan već dugo i bio je neki lim samo preko, oni su prošli kroz rupu i došli ovde. Lim je propao i upali su dole", kaže Petar Milivojević, vlasnik pasa.

Kada su ekipe Zoo planeta stigle, psi su već bili na sigurnom i oni su samo mogli da pohvale brzinu i efikasnost građana koji pritekli u pomoć.

"Sat i po vremena da plivaju ne bi preživeli, verovatno su imali neki oslonac dole i voda nije bila dovoljno duboka pa su hvala Bogu ostali živi. Mi možemo da pružimo pomoć ukoliko su promrzli ili malaksali, da organizujemo veterinare koji će im dati vitamine i infuziju ako im je to potrebno", kaže Dušan Stojanović, Zoo planet Niš.

Ljubimci čitavog komšiluka Tajga i Vito zahvaljujući upravo tim hrabrim ljudima, ostali su nepovređeni.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи