Da li će Koridor 11 stići do Zlatibora ili do Ivanjice

Da li će Koridor 11 produžiti prema Zlatiboru ili Ivanjici, pitanje je koje zanima žitelje Zapadne Srbije, bez obzira na to da li žive u Moravičkom ili Zlatiborskom okrugu. O tome se, između ostalog, razgovaralo u Požegi, na zajedničkom sastanku načelnika Zlatiborskog i Moravičkog okruga sa predstavnicima opštinama ta dva okruga.

U Požegi je održan zajednički sastanak načelnika Zlatiborskog i Moravičkog okruga sa predstavnicima opštinskih vlasti. Među sedam tačaka dnevnog reda, posebna pažnja posvećena je protivgradnoj zaštiti i pitanju da li će Koridor 11 produžiti prema Zlatiboru ili Ivanjici.

Dimitrije Paunović, načelnik Zlatiborskog upravnog okruga, istakao je da su svi stanovnici podjednako važni, ali:

"Mi kao Zlatiborski upravni okrug tražimo da se pre svega uradi jedna korektna analiza, koja će biti javno dostupna, a iz te analize da se izvede najbolji mogući zaključak i za našu državu i za naš narod."

Odluka ne treba da bude političkog već ekonomskog karaktera, zaključak je sa zajedničkog sastanka čelnika dva okruga sa nosiocima lokalne vlasti u opštinama Zapadne Srbije. Moguće je uraditi više priključaka, ali će morati da se odabere samo jedna trasa.

"Tu trasu će odrediti pre svega saobraćajni stručnjaci", ističe Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. "Uzećemo u obzir sve argumente koje naše opštine i gradovi na trasi auto-puta ili potencijalnoj trasi auto-puta budu dali. Ali svakako ćemo gledati da se sa najmanje postigne najviše, odnosno, da trasa bude podjednako malo zahtevna za tehničko izvođenje, a isto tako da uvaži sve ove razlike koje postoje na terenu."

Svakako će se u obzir uzeti potrebe stanovništa i privrede. Na području Zlatiborskog i Moravičkog okruga, od ukupno 221 lansirne stanice, 64 su bez ijedne protivgradne rakete. Zbog toga su čelnici opština i dva okruga zajednički sastanak iskoristili da se pozabave efikasnijom zaštitom u narednoj godini.

"Imajući u vidu da se pripremaju i donose budžeti za narednu 2017. godinu, na vreme treba da signaliziramo i zatražimo da se pristupi osavremenjavanju sistema i nabavci protivgradnih raketa, kako bi svaka protivgradna stanica imala, budući da je ovo gradonosno područje, negde oko 15 protivgradnih raketa", rekao je Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog upravnog okruga.

Međutim, efikasna zaštita može se postići jedino dobrom koordinacijom svih lokalnih zajednica u ova dva okruga, ali i u susednim okruzima. Zbog toga se, pre početka naredne protivgradne sezone, planira i širi zajednički sastanak.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво