Nagrada niškom kompozitoru u Americi

Mladi niški kompozitor Stefan Sretić dobitnik je nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu "Moondance" u Koloradu, u Sjedinjenim Američkim Državama. Sretić je nagradu dobio za najbolju originalnu muziku za filmove van engleskog govornog područja.

Mladi kompozitor Stefan Sretić nagradu je dobio za muziku za kratki dokumentarni film "Otkucaji tišine" Marka Džambića. On je prvi učesnik iz Srbije, koji je nagrađen na filmskom festivalu Moondance u Koloradu u Americi.

Iako ima samo 23 godine, Sretić je do sada radio muziku za tri dokumentarca, uglavnom mladih reditelja. Kaže da je filmska muzika, za njega velika inspiracija.

Stefan klavir svira od svoje pete godine. Do sada je dobio više od 40 nagrada, na prestižnim takmičenjima. Bio je najbolji student Univerziteta u Nišu sa prosekom deset.

Ovaj mladi kompozitor završava specijalističke i uskoro kreće na doktorske studije u Novom Sadu. Kako kaže muzika je toliko lepa i inspirativna, da će izučavati čitav život.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво