Novi studijski programi na Filozofskom fakultetu u Nišu

Filozofski fakultet u Nišu od ovog semestra ima dva nova studijska programa - Socijalna politika i sociologija rada na osnovnim i Sociologija rada na master studijama. Posle 45 godina ovaj fakultet ima ženu dekana - Nataliju Jovanović.

Posle 45 godina za dekana Filozofskog fakulteta u Nišu izabrana je žena - Natalija Jovanović.

"U ponedeljak je prijemni ispit za osnovne studije, kada je reč o master studijama to je prijavljivanje do 10. oktobra i mi tu imamo mesta za 25 studenata, kada je reč o osnovnim studijama mesta je za 30 studenata", kaže prof. dr Natalija Jovanović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu.

Sve traženiji je profil socijalnog radika, da li je to bio povod za otvaranje ovog departvama i koliko će ovi studenti lakše doći do posla?

"Socijalni problemi zapravo jesu predmet rada stručnjaka iz ove oblasti, tako da sam sigurna da će imati pune ruke posla, narednih pet godina će najmanje nedostajati 550 socijalnih radnika na ovom području u različitim oblicima socijalne zaštite", kaže prof. dr Natalija Jovanović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu.

Vi ste prva žena dekan na ovom fakultetu, kakvi su planovi i za šta ćete se zalagati?

"Veliki procenat naših profesora zapravo su profesorica, evo sada se posle 45 godina postojanja Filozofskog Fakulteta, koji je iznedrio mnogo fakulteta u našem gradu, desilo da imamo ženu na čelu fakulteta. To je velika čast, ali i odgovornost koja je predamnom i nadam se da ću opravdati očekivanja", kaže prof. dr Natalija Jovanović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu.

Ona je dodala, da se nada, da će se brzo realizovati akreditacija studijskog programa za nemački jezik.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво