Mali princ - predstava za malu, veliku decu

U Narodnom pozorištu Pirot sinoć je izvedena premijera predstave Mali Princ po tekstu Antoana de Sent Egziperija. Komad je bio rediteljski prvenac mladog Piroćanca Davida Alića, koji je nedavno završio Akademiju.

Ono što je važno to je da čovek samo srcem dobro vidi. Ovu poruku preneli su publici glumci pirotskog teatra na otvaranju nove pozorišne sezone.

Čuveno delo francuskog pisca Egziperija, nastalo pre više od sedam  decenija i danas je aktuelno i zaokuplja pažnju i male i velike dece.

"Reditelj je rekao jednom prilikom da smo mi počeli da radimo ovu predstavu kao dečju, ali smo u jednom trenutku shvatili da je ipak ovo moždačak i više predstava za odrasle. Svi su uživali, bilo je i suza, i to je po meni dovoljan pokazatelj da smo svi uspeli", kaže Milan Nakov, glumac.

Ovacije svim glumcima, ali najjači aplauz bio je namenjen mladoj glumici Kristini Tomić. Njoj je bila to prava satisfakcija za prvu glavnu ulogu u životu.

"Nadam se da smo uspeli da prikažemo Malog Princa i da će se svako kada bude izašao iz ove sale setiti svoje neke ruže i onoga što je zaboravljeno, a što ne bi smelo da se zaboravi", kaže Kristina Tomić, glumica.

Ne samo za  Kristinu, već i za Davida Alića, mladog reditelja, ova predstava bila je vatreno krštenje.

"Malo je drugačiji utisak kada je premijera i kada je pred publikom i to će uvek biti drugačije. Prezadovoljan sam. Mislim da je sve bilo kao što smo i radili i kako smo se dogovorili", kaže David Alić, reditelj.

Premijera je bila namenjena i prilagođena  velikoj deci, ali će se predstava Mali Princ od sada izvoditi uglavnom pred decom osnovnoškolskog uzrasta. Cilj je da se najmlađima približi pozorište i da im se otkrije svet pun mašte,  radosti i sreće.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се