Pripreme reprezentacije šumskih sekača

Pored sportista, ovog leta na Svetskom prvenstvu od 8. do 11. septembra u Poljskoj, boje Srbije brane i šumski sekači motornom testerom. Pripremaju se već dva meseca u Deliblatskoj peščari i na Jastrepcu najšumovitijoj planini Balkana.

Tim Srbije čine četiri majstora za rad u šumi motornom testerom. Kao i svi ostali sportisti takmiče se pojedinačno i ekipno, u pet disciplina, sa kojima se svakodnevno susreću na svojim radnim mestima.

Najveće nade polažu u najmladjeg, koji se još uvek takmiči sa juniorima.

"Imali smo sasvim dobre uslove za pripreme. Očekujem da osvojim neku medalju. Najsigurniji sam u kresanju grana. Smatram da imam jedno od prva tri vremena u svetu", kaže Marko Nešković, juniorski reprezentativac Srbije.

U reprezentaciji je i naš jedini osvajač medalje sa svetskog prvenstva, bronze iz Zagreba 2010. godine.

"Specijalnost ove naše "igre" jednostavno je brzina i preciznost u milimetar", kaže Milan Zujić, reprezentativac Srbije.

"Prvi put sam na pripremama za svetsko prvenstvo. Drago mi je da sam sa momcima koji su već 4- 5 puta u reprezentaciji. Što mogu i da se družim sa njima", kaže Darko Ivanović, reprezentativac.

"Cilj nam je da budemo pojedinačno jako dobri. Onda smo sigurno i ekipno među najboljima", kaže Goran Bojanić, reprezentativac.

Konkurencija je žestoka,pa se uz podršku šumskih gazdinstava, zalaganjem trude da nadoknade to što se u konkurentskim zemljama mnogo više ulaže u ovaj sport, a takmičari imaju status profesionalaca.

"Trudićemo se da sa ovakvim uslovima i radom damo što bolje rezultate. Do sada su na svetskim prvenstvima favorite bili Nemci, Italijani, Rusi i Švajcarci", kaže Boban Milovanović, selsktor reprezentacije.

"Ovo je i predstavljanje jednog veoma teškog posla, koji je potežini odmah posle rudarstva. I zato je i trud veći. Dobro obučen sekač motorist može svojoj porodici da omogući dobru egzistenciju, kao i uspeh firmi u kojoj radi", kaže Ivan Tomašević, tim lider.

Pred put u Poljsku čeka ih još jedno takmičenje u Vrnjačkoj Banji. S obzirom da smo zemlja koja je najuspešnija u ekipnim sportovima i ovaj tim očekuje medalju u disciplini kantri, koja je slična štafeti u atletici.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво