Golbal reprezentacija u Pirotu

Golbal reprezentacija Srbije, sporta kojim se bave slepe i slabovide osobe za značajna takmičenja priprema se u Pirotu. Uz podršku Nacionalnog sportskog saveza za slepe i slabovide i Ministarstva omladine i sporta, Pirot su izabrali zbog dobre sportske infrastrukture i programa namenjenih osobama sa invaliditetom.

Možda ne mogu da se takmiče u svim sportovima, ali želja im je ista - da postignu što bolje rezultate na takmičenjima. Kako je reč o veoma specifičnom i autentičnom sportu za slepe i slabovide, golbal reprezentacija Srbije idealne uslove za pripreme pronašla je u Pirotu.

"Najviše radimo vežbe na gumi, što ih mi zovemo paklene vežbe - guma je jačine da može auto da povuče, i mi joj se suprostavljamo našom snagom. Svakako, ovo je za nas jako korisno, posebno  što su nam uslovi u ovom gradu na zadovoljavajućem nivou", kaže Miloš Selaković.

"Sobzirom na to koliko smo očekivali i na kakve uslove smo do sada nailazili, zaista smo prihvaćeni sa svih strana ovde- od Mlekarske škole do teretane i sale koje smo dobili u sportskom centru Kej, izvrsno je zaista", kaže Luka Bulatović.

Golbal spada u paraolimpijske sportove, ali za slepe i slabovide osobe treninzi predstavljaju više od sporta.

"Trenutno ima 12 mladih ljudi koji su u ovom programu. Cilj jeste da se taj broj iz dana u dan, iz meseca u mesec povećava. Ali nije cilj samo da ovaj sport bude kvalitetan u reprezentativnom smislu, nego da bude kvalitetan u svakom smislu, jer je idealan način rekreacije za slepe i slabovide - da se ta populacija izvede iz kuće, da se na neki način socijalizuje i pokrene", kaže Miloš Grlica, selektor reprezentacije Srbije u golbalu.

Golbal reprezentacija Srbije u narednom periodu učestvovaće na mnogim turnirima u  regionu, ali prvi veliki cilj ove generacije je Evropsko prvenstvo C grupe koje će se održati septembra sledeće godine u Moldaviji.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи