Prijem za srebrne kajakaše u Šapcu

Posle 32 godine, naša zemlja ima medalju sa Olimpijskih igara i u kajaku. Za srebrni dvojac, u Gradskoj kući u Šapcu, organizovan je svečani prijem.

Kajakaše iz šabačkog i sremskomitrovačkog kluba, ne povezuje više samo reka Sava, već i srebrna medalja sa Olimpijskih igara.

Milenko Zorić i Marko Tomićević, zaljubljenike u ovoj sport navikli su na medalje. Dobru pripremu, formu i talenat, pokazali su i u finalnoj trci na 1.000 metara u Riju.

"Napravili smo dobar rezultat, zadovoljni smo. Priredili su nam i doček ispred Skupštine, mnogo ljudi je došlo da pozdravi nas, a i sve koji su učestvovali", kaže Milenko Zorić, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama.

"Tek kada smo došli ovde, tek sada je ta neka euforija, tek sada vidimo šta smo napravili, jer vidimo koliko smo obradovali naše komšije i prijatelje", kaže Marko Tomićević, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama.

Sa tri takmičara i dva trenera, Šapčani su bili najbrojniji u kajakaškoj delegaciji. Grujiću i Novakoviću, falile su samo dve desetinke za bronzano odličje. Od dodele medalja, srebrni dvojac nije imao mnogo vremena za odmor. Sledećeg vikenda članove Kajak kluba "Zorka" očekuje ekipno državno prvenstvo.

"Mi smo u poslednjih desetakgodina, šest puta osvajali titulu senioskog prvaka države i aktuelno smo seniosrki prvaci. Ove godine pokušaćemo da budemo i sveukupni prvaci i očekujemo da ćemo imati dve titule", kaže Miroslav Aleksić, trener i sportski direktor KSS.

Na svečanom prijemu, predsednik skupštine grada Šapca Nemanja Pajić je naglasio da pored uspeha, i masovnost je jedna od karakteristika ovog sporta.

"Mi smo izuzetno ponosni na naše sportiste, na kajakaše i ponosni na klub koji beleži vanredne rezultate", kaže Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Učesnici Olimpijskih igara su i na naslovnim stranama lokalnih nedeljnika, a ponos i poštovanje kajakašima koji su ljubitelje sporta obradovali uspehom  u Riju, Šapčani su pokazali i bilbordima koje su postavili u centru i na ulazima u grad.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се