Pripreme za šahovsku olimpijadu

Srpska ženska reprezentacija učestvovaće na 42. šahovskoj olimpijadu, koja se od 1. do 15. septembra održava u Bakuu u Azerbejdžanu. Velemajstor i ujedno selektor naše reprezentacije Branko Damnjanović, svakodnevno po nekoliko sati marljivo radi sa šahistkinjama, kako bi dostojno predstavljale Srbiju, koja ima dugu šahovsku tradiciju.

Pred njima 64 šahovska polja i budne oči selektora. Predlažu, analiziraju, pomno povlače svaki potez. Šahistkinje olimpijske reprezentacije Srbije u hotelu Breza u Vrnjačkoj  Banji,  pripremaju se za predstojeću Olimpijadu.

"Jako lepo smo ovde primljene,božanstveni su uslovi za rad, i za život ovde, i zahvaljujem se svima koji su pomogli da se održe makar kratke pripreme, da se okipimo, da malo pogledamo, razmotrimo neke pozicije, da se uigramo, da bi otišli tamo u najboljoj mogućoj formi", kaže Ljilja Drljević, državna prvakinja u šahu, dodajući, da nemaju ni jednu profesionalnu igračicu, već da sve imaju neke svoje profesije, ali se istovremeno nada što boljoj igri, i rezultati će doći.

Na pripremama su šahistkinje, Irina Čoljuškina, Ljilja Drljević, Jovana Erić, Adela Velikić i dve mlade nade srpskog šaha Mila Žarkovic i Teodora Injac.

"Sastav je najbolji koji smo mogli da sastavimo u ovom trenutku, očekujemo da pokažemo što bolju igru", kaže velemajstor Branko Damnjanović selektor ženske šahovske reprezentacije Srbije.

"Od 130 reprezentacija, osam prvorangiranih ekipa čine profesionalne šahistkinje, ali uprkos tome naše devojke su na prethodnim takmičenjima igrale nekoliko puta potpuno ravnopravno sa njima", dodaje Damnjanović.

Nakon priprema u Vrnjačkoj Banji, srpske šahistkinje odlaze na Olimpijadu koja počinje 1. septembra u Bakuu u Azerbejdžanu, gde će pokušati da među 130 reprezentacija potvrde da se s razlogom nalaze među 30 najboljih.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара