Prvi požeški rok festival

Prvi požeški rok festival obeležilo je učešće devet bendova iz Zapadne Srbije, koji su promovisali autorske pesme. Udruženje muzičara "31210", uz podršku prijatelja i privrednika, pokrenulo je POROCK festival kako bi promovisali muzičke vrednosti, ali i turističke potencijale tog kraja.

Uz zvuke klasične gitare otvoren je prvi požeški rok festival - POROCK. Na taj način organizatori su želeli da postave čvrste kulturne temelje buduće manifestacije. Razvnovstnost muzičkog kolorita Srbije trebalo bi iskoristiti i kao turistički potencijal.

"Mi imamo toliko neotrkivenih mesta gde se mogu praviti i koncerti i festivali i događaji kojima smo mi ipak deficitarni. Ne zaboravite koliko ljudi ove godine nije imalo novca i uslova da ode na letovanje", kaže Petar Popović, rok kritičar i publicista.

Požeški rokeri su pokrenuli festival na kome će biti promovisana isključivo autorska muzika, čemu još od osnovne škole teži i "Teorija zavere".

"Mislim da je previše tih bendova koji rade obrade. Nećemo da budemo taj neki cover band, nego ćemo da radimo svoje stvari, da bi eto ostavili neki pečat na ovoj sceni rokenrola, koliko je od nje ostalo", kaže Ivan Bjelić, basista grupe "Teorija zavere" Požega.

Udruženje muzičara "31210" odlučilo se da pokrene autorski rok festival, nakon što su objavili kompilaciju pesama 144 autora iz Požege.

"To možda ima Sijetl, ne znam još koji grad ima u vasioni", kaže Ilija Popović, predsednik Udruženja muzičara "31210" Požega, organizator POROCK festivala.

Mnoge pesme požeških autora našle su se na domaćim i stranim top listama. Uprkos tome, za organizaciju rok koncerata i festivala podršku dobijaju isljučivo od prijatelja i privrednika, koji su ostali verni rok muzici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво