Matematički kamp u Šapcu

Iako je letnji raspust, učionice šabačke OŠ "Nikolaj Velimirović" su pune učenika koji vole matematiku. Za tradicionalni 11. kamp koji je besplatan za sve polaznike, prijavilo se više od 200 đaka iz Šapca i još 12 gradova.

Dvanaestogodišnjoj Ani Babić iz Banja Luke, skoro 300 kilometara, koliko je Šabac udaljen od njenog grada, nisu bili prepreka da i ovog leta dođe na matematički kamp.

"Volim matematiku zato što je zanimljiva, svi u mojoj porodici vole matematiku, volim je i ja", kaže Ana Babić, Banja Luka.

Na ovogodišnjem matematičkom kampu, najbrojniji su učenici trećeg i četvrtog razreda. U ovoj učionici, sa četrdesetak đaka, radi pet nastavnica.

"Došao sam ovde na naučim nešto novo i da steknem nove prijatelje. Dolazim iz Beograda. Ni kiša mi nije smetala da dođem.Volim matematiku i sviđa mi se zato što ti nikada ne daju rešenje, nego moraš da misliš", kažu učenici.

Pored nastavnika, sa osnovcima će do subote zadatke rešavati i učenici Matematičke i Šabačke gimnazije. Nekadašnji polaznici kampa, u učionice su se vratili kao predavači.

"Od trećeg do osmog razreda pohađao sam kamp. Pomogao mi je da upišem Matematički gimnaziju i budem uspešan na takmičenjima", kaže Miloje Joksimović, predavač.

Zbog uspeha učenika koji su ga pohađali, Matematički kamp u Šapcu, svake godine ima sve više polaznika.

"Cilj kampa je da se kroz vršnjačku edukaciju produbi i prošire matematička znanja učenika kroz takmičarske zadatke, kroz zadatke koje nas vode u nešto novo, a i ponavljaju nešto staro", kaže Vladimir Mihailović, organizator.

Pored više od 100 časova matematike, u okviru kampa biće organizovana i motivaciona predavanja i takmičenja. Za sve one koji nisu iz Šapca, obezbeđeni su smeštaj, hrana i prevoz.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво